Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște primește vizita campioanei în etapa a 4-a din grupa Est a LNBF

CSM Târgoviște primește vizita campioanei în etapa a 4-a din grupa Est a LNBF

CSM Târgoviște și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se întâlnesc sâmbătă, de la ora 15:00, în runda a 4-a din grupa Est a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Ambele echipe au câștigat jocurile pe care le-au disputat până acum în campionat, cu trei victorii în dreptul covăsnencelor și una pentru dâmbovițence. Alb-verzile au câștigat ultimele șase confruntări directe între cele două formații.

CSM Târgoviște a disputat miercuri primul joc oficial din acest sezon, cel din etapa a 2-a, după ce și-a amânat meciul din prima rundă pentru luna viitoare. Dâmbovițencele s-au impus cu 73-47 acasă cu CS Agronomia București, o altă echipă care are în componență doar jucătoare autohtone. Gabriela Irimia a fost coșghetera acelui meci cu 29 de puncte, în double-double cu 13 recueperări. Pentru CSM au urmat-o Chivu cu 11 puncte și 6 pase decisive și Stoenescu, cu 11 puncte.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe are un start lansat de campionat, cu trei victorii la diferențe importante. Alb-verzile s-au impus acasă în prima rundă, 76-43 cu Olimpia CSU Brașov, iar în etapa a doua au făcut instrucție cu Phoenix Știința Constanța, 178-31 în deplasare. A urmat miercuri al 3-lea meci într-o săptămână pentru campioană, care a câștigat cu 90-54 acasă cu Rapid București. La jocul din ultima etapă a fost rândul Andrei Mandache să fie coșghetera covăsnencelor, cu 22 de puncte ( în double-double cu 10 recuperări), urmată de Givens cu 13 puncte, Kovacs și Topuzovic cu câte 10.

Ambele echipe care se întâlnesc mâine au păstrat un nucleu din stagiunea precdentă, 6, 7 jucătoare (și experimentate și tinere) și sunt pregătite de aceiași Cătălin Tănase și Zoran Mikes. Sepsi a adus 7 jucătoare noi, cu intenții de a trece de faza grupelor din EuroCup. CSM Târgoviște a rămas fără o parte din sportivele pe care s-a bazat în stagiunea precedentă și a adus alte tinere în lot, reactivând-o și pe Diana Moraru.

Cele două formații s-au întâlnit de 28 de ori din 2012 până acum. CSM Târgoviște s-a impus de 9 ori, iar ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, de 19. Ultimele șase confruntări le-au revenit alb-verzilor. Ultimul succes al formației dâmbovițene contra covăsnencelor datează din februarie 2017, acea semifinală de cupă câștigată de CSM chiar pe terenul lui Sepsi. Dacă în 2015 acesta era duelul pentru titlu, în ultimii ani formația din Târgoviște nu a mai ajuns în ultimul act, având în continuare de tras din cauza datoriilor din trecut. În acest sezon CSM-ul nu poate legitima straniere deloc, în timp ce Sepsi a început sezonul cu 6 jucătoare străine în lot, dar nu toate sunt apte. Amândouă formațiile au avut în presezon absențe cauzate de participarea la turnee de 3x3 cu loturile României.

Partida dintre CSM Târgoviște și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se dispută sâmbătă, de la ora 15:00, la Sala Sporturilor Târgoviște. Pentru covăsnence va fi ultima repetiție înaintea debutului în noua ediție de EuroCup, joi, în deplasare cu Artego Bydgoszcz. CSM Târgoviște va juca în cursul săptămânii viitoare manșa tur din primul tur al Cupei României, cu FCC Baschet Arad, din cealaltă grupă în campionat.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!