Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște primește vizita rivalei FCC ICIM Arad în meciul care încheie runda a 8-a din Grupa Roșie

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.02.2019

CSM Târgoviște și FCC ICIM Arad închid vineri, de la ora 16:30, etapa a 8-a a Grupei Roșii din Liga Națională de Baschet Feminin. Dacă formația dâmbovițeană a avut stabilitate la nivelul lotului și al băncii tehnice, FCC ICIM Arad a făcut foarte multe schimbări în timpul acestui sezon. La gruparea arădeană a revenit în această săptămână antrenorul Bogdan Bulj, după ce Miljan Medvedj și-a dat demisia sâmbătă. La meciul de mâine ar putea să debuteze și Chelsey Lee pentru oaspete.

Cele două foste campioane sunt despărțite de 5 puncte în clasamentul primei grupe valorice. CSM Târgoviște este pe trei cu 25 de puncte, după 9 victorii și 7 înfrângeri. FCC ICIM Arad ocupă poziția a 5-a cu 20 de puncte și un bilanț de 4 succese și 12 eșecuri. La finalul primei faze a campionatului, cele două echipe au fost la egalitate cu câte 14 puncte, cu arădencele pe 4 și dâmbovițencele pe 5.

Formația pregătită de Cătălin Tănase a avut un parcurs mult mai bun în faza a doua a sezonului regulat, pierzând un singur meci, în etapa a 4-a, la Sfântu Gheorghe. Au fost 5 succese pentru CSM Târgoviște în partidele din Grupa Roșie. CSM a jucat pe propriul teren în ultimele două etape și s-a impus cu 69-61 cu Olimpia CSU Brașov și 87-71 cu Universitatea Cluj. Dâmbovițencele au 5 victorii și 3 înfrângeri acasă în această ediție a LNBF, iar în a doua fază au 3 victorii din 3.

FCC ICIM Arad a pierdut toate cele 6 partide pe care le-a disputat în a doua fază a campionatului, fiind singura echipă fără victorie în meciurile din Grupa Roșie. Galben-albastrele au un singur succes în deplasare în această ediție de campionat, din 8 partide (0/3 în faza a doua). După înfrângerea din etapa trecută, 63-71 la Constanța, antrenorul Miljan Medvedj și-a înaintat demisia. De la echipă a plecat în această săptămână și Teodora Neagu, jucătoarea U23 cu cele mai multe minute pentru gruparea de pe Mureș. În această săptămână s-a alăturat arădencelor Chelsey Lee, care ar putea debuta la meciul de mâine. A venit și noul antrenor, Bogdan Bulj, care a pregătit echipa timp de un sezon și jumătate, până în vară.

Astfel, mâine se întâlnesc două echipe care au avut abordări opuse. CSM Târgoviște a mers pe continuitate, avându-l pe Cătălin Tănase pe bancă pentru al 3-lea sezon la rând. Formația dâmbovițeană are în continuare același lot pe care s-a bazat de la începutul sezonului, în care se regăsesc multe dintre jucătoarele care au evoluat și în Liga 1, sezonul trecut. Nu trebuie uitat că CSM-ul are în continuare interdicție la transferurile internaționale, iar acest aspect a influențat politica de transferuri, dar are în lot și multe tinere de perspectivă. FCC ICIM Arad a efectuat deja 3 extra-transferuri și s-a despărțit de patru jucătoare și de antrenorul adus în vară.

În ceea ce privește mediile celor două echipe, CSM Târgoviște are 69,3 puncte înscrise pe meci și 71,7 primite, în timp ce FCC ICIM Arad are 65,9 puncte marcate pe partidă și 71,1 primite. Dâmbovițencele stau mai bine la recuperări (39,8 față de 37), capace (2,7 față de 1,5) și greșeli personale (14,8 față de 18,9). Arădencele au medii mai bune la pase decisive (15,3 la 14,7), intercepții (9,2 la 7,7) și mingi pierdute (15,1 la 15,5). Procentajele la aruncări sunt destul de apropiate. Elevele lui Cătălin Tănase stau mai bine la șuturile din semicerc (46,4% față de 43,7%) și la libere (64% la 61,7%). Arădencele au 30,8% la triple, în timp ce gazdele de mâine au 29%.

Căpitanii celor două echipe sunt liderele lor la puncte și pase decisive. Ancuța Stoenescu are 16,3 puncte pe meci și 3,4 assist-uri pentru CSM în 16 meciuri, în timp ce Brankica Hadzovic are 17 ppg și 4,9 pase decisive pentru FCC ICIM în 15 partide. Larisa Toma este cea mai bună recuperatoare de la dâmbovițence, cu 7,5 mingi prinse la panou pe meci. Destiny Williams s-a alăturat de curând echipei arădene și în două partide are medii de 17 puncte și 12 recuperări.

După venirea lui Chelsey Lee, formația de pe Mureș are din nou în componență patru straniere. Pe lângă Hadzovic și Williams, Miljana Dzombeta mai face parte din lot. CSM Târgoviște le are în componență doar pe stranierele Porsche Poole și Monique Coker. Dâmbovițencele compensează cu mai multe românce experimentate în lot, dar și cu mai multe opțiuni de jucătoare U23, acestea prinzând experiență în sezonul trecut în Liga 1.

Au fost trei confruntări directe între cele două echipe în această ediție de campionat. FCC ICIM Arad s-a impus în partida din 23 octombrie, din etapa a 3-a. A fost 78-65 la sala Victoria din Arad, cu gazdele conducând tot meciul, avansul maxim fiind de 19 puncte. Marta Fodor era coșghetera acelei partide cu 17 puncte, iar la gazde mai terminau în double-digits: Hadzovic și Dzombeta cu câte 15 puncte, Ardelean și Harrison (nu mai face parte din lot) cu câte 10. Monique Coker a fost coșghetera oaspetelor cu 15 puncte, urmată de Toma și Irimia cu câte 13. Diferența s-a făcut atunci la reușitele din semicerc, 28-18.

Returul s-a disputat în 1 decembrie și le-a revenit dâmbovițencelor cu 71-63, după ce oaspetele au condus în prima parte. Diferența maximă a fost de 15 puncte în favoarea CSM-ului. Brankica Hadzovic a fost coșghetera acelui meci cu 26 de puncte, iar Dzombeta a înscris 14 puncte. Ancuța Stoenescu a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 18 puncte. Gabriela Irimia a încheiat în double-double cu 13 puncte și 10 recuperări, iar Poole a contribuit cu 10 puncte. Tot reușitele din semicerc au făcut diferența, cinci în plus pentru CSM. Arădencele au avut un procentaj foarte slab, de 28%, față de 43%. Irimia nu a mai jucat de la acel meci în campionat și nu va evolua nici mâine, fiind în recuperare după o accidentare la genunchi.

Ultima confruntare directă, din 22 decembrie, a fost și cea mai echilibrată, cu 11 schimbări de lider. CSM Târgoviște s-a impus cu 64-61 la Arad. Cel mai mare ecart a fost de 11 puncte, în dreptul oaspetelor, iar banca acestora a făcut diferența cu 25 de puncte, față de 9 ale rezervelor de la gazde. Porsche Poole a creat panică în apărarea galben-albastrelor, depășindu-și adversarele prin viteză. Aceasta a încheiat partida cu 19 puncte, fiind eliminată pentru un antisportiv și un tehnic. Kilin a secondat-o cu 10 puncte pentru oaspete. Brankica Hadzovic a fost cea mai bună marcatoare la gazde cu 19 puncte, urmată de Fodor și Dzombeta cu 14 și 10 puncte. La acest meci a fost din nou un procentaj slab din semicerc pentru gazde, dâmbovițencele având 7 reușite în plus de două puncte.

Din 2005 până acum, de când sunt disponibile statisticile de pe site-ul nostru, au fost 53 de confruntări directe între prim-divizionara din Târgoviște (sub diversele denumiri și organizări) și cea din Arad. 35-18 este scorul în favoarea dâmbovițencelor. Bogdan Bulj debuta pe banca arădencelor chiar într-un duel cu CSM Târgoviște, în ianuarie 2017, tot la câteva zile după ce se alătura echipei. Atunci galben-albastrele s-au impus cu 72-69, după prelungiri.

Meciul dintre CSM Târgoviște șI FCC ICIM Arad se joacă vineri, de la ora 16:30, la Sala Sporturilor Târgoviște. Vor arbitra: Amalia Marchiș, Tiberiu Șerbulea și Răzvan Opriș. Luca Badea va fi comisarul acestei partide.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!