Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște s-a înțeles cu Matic și a primit drept de participare în sezonul 2020/2021

CSM Târgoviște s-a înțeles cu Matic și a primit drept de participare în sezonul 2020/2021

Federația Română de Baschet a emis un comunicat de presă prin intermediul căruia a făcut cunoscute deciziile Consiliului Director din data de 27.10.2020. Principalul subiect al ședinței de azi a fost situația echipei Clubului Sportiv Municipal Târgoviște raportat la hotărârea Tribunalului Arbitral Baschetbalistic în cazul Ivanka Matic. Având în vedere că problemele juridice ale CSM-ului sunt dezbătute de către forul românesc la începutul fiecărui sezon competițional din ultimii șase ani, nici anul acesta nu putea să facă excepție. De această dată oficialii FRB au fost mult mai stricți în soluționarea problemelor și acordarea dreptului de participare în sezonul 2020/2021.

Din comunicatul FRB aflăm faptul că gruparea dâmbovițeană a ajuns la o înțelegere cu Ivanka Matic privitor la achitarea drepturilor financiare ale sportivei recunoscute prin hotărârea arbitrală BAT 0468/13. Conform acesteia, CSM Târgoviște a fost obligată în urmă cu cinci ani la plata a 33.250 euro către sportiva de origine sârbă, sumă pe care o va achita în trei tranșe până la mijlocul anului 2021. Prima tranșă va fi achitată de îndată și este în cuantum de 15.000 euro, în timp ce următoarele două sunt în cuantum de 9.125 euro și vor fi achitate anul următor, pe 31.01.2021 respectiv pe 31.05.2021. 

Pentru a evita situația din trecut când CSM-ul a achitat către Dikeoulakos o tranșă de bani în cuantum de 10.000 de euro, iar ulterior nu și-a mai îndeplinit promisiunile față de FIBA, forul internațional a solicitat Federației Române de Baschet să garanteze faptul că gruparea dâmbovițeană își va respecta cuvântul de această dată. Astfel, la rândul ei, federația a solicitat o garanție CSM-ului că va achita următoarele două tranșe prin constituirea unui depozit în cuantumul diferenței rămase de achitat (18.350 euro) sau prin intermediul unei scrisori de garanție bancară. De asemenea, CSM-ul s-a obligat să achite amenda de 10.000 franci elvețieni, sumă ce va fi refacturată către gruparea din Târgoviște de către FRB. 

Conform informațiilor noastre, fosta participantă în Euroligă și-a îndeplinit obligațiile solicitate și a primit dreptul de a evolua în următoarea ediție a sezonului competițional. Aprobarea de azi a fost votată doar de către o parte din membri Consiliului Director prezenți, fără ca FRB să facă precizarea cine s-a împotrivit. De asemenea, cazul Dikeoulakos nu a fost atins de către FRB. Redăm întreg comunicatul de presă:

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet din data de 27.10.2020, in baza votului exprimat online de 13 membri ai Consiliului Director, a hotarat urmatoarele:

1. Avand in vedere ca in ultima perioada, ca urmare a medierii FRB, CSM Targoviste si FIBA au convenit un calendar de plati, prin care clubul va achita către FIBA sumele dispuse la plata de către BAT in litigiul cu sportiva Matic, respectiv suma de 33.250 euro; 

Avand in vedere ca CSM Targoviste a propus, iar FIBA a aprobat urmatorul calendar de plați: 

15.000 euro - plata imediata;

9.125 euro - plata pana la data de 31.01.2021;

9.125 euro - plata pana la data de 31.05.2021.

Avand in vedere ca FIBA a comunicat disponibilitatea sa de a ridica interdictia de participare in LNBF a clubului CSM Targoviste conditionat de garantarea de catre FRB a platilor scadente la data de 31.01.2021 si 31.05.2021,

se aproba cu majoritate de voturi ca in vederea garantarii de catre FRB catre FIBA a platii sumelor de 9.125 euro cu scadenta la data 31.01.2021 si 9.125 euro cu scadenta la data de 31.05.2021, CSM Targoviste trebuie ss indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii fata de FRB:

 - sa garanteze sumele de mai sus prin oricare din urmatoarele metode (depozit care sa acopere integral sumele asumate fata de FIBA, depus in conturile FRB/scrisoare de garantie bancara cu posibilitatea ca banca sa faca plata direct in contul FIBA, la cererea FRB, in cazul in care CSM Targoviste nu-si respecta obligatiile asumate in acordul cu FIBA). In cazul depozitului bancar, in situatia in care  CSM Targoviste nu-si va respecta angajamentele asumate pana la termenele scadente, FRB va putea dispune plata sumelor din depozitul depus de CSM Targoviste in contul sau, direct și fara acordul clubului;

 - sa achite amenda de 10.000 franci elvetieni, suma ce va fi refacturata catre CSM Targoviste de catre FRB ca urmare a deciziei FIBA de a sanctiona FRB pentru nerespectarea de catre CSM Targoviste a deciziei BAT in litigiul cu sportiva MATIC. Costul taxelor, comisioanelor  bancare, diferențe de curs valutar necesare achitarii sumei in franci elvetieni catre FIBA vor fi refacturate de catre FRB si vor fi suportate integral de catre CSM Targoviste.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!