Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște se califică în semifinalele cupei după 2 victorii cu Olimpia Brașov

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.01.2014

Cupa României

Sferturi de finală - Retur

77-75

Sala Sporturilor Târgoviște


Statistică  

CSM Târgoviște s-a calificat în Final Four-ul Cupei României, după ce a trecut și în retur de formația Olimpa Brașov, cu scorul de 77-75 (21-18, 21-19, 15-18, 20-20). Astfel, fetele lui Dan Fleșeriu trec mai departe, în semifinale, după 157-116 la general în fața brașovencelor. 

Dan Fleșeriu a început partida cu P. Green, B. Jones, F. Hutlassa, J. Smith și A. Huțanu , în timp ce Dan Calancea le-a trimis pe parchet pe A. Haas, V. Erak, G. Irimia, Z. Kovacevic, respectiv N. Bucevac.

Echipa vizitatoare a început neașteptat de bine partida din Sala Sporturilor din Târoviște, având după 2 minute scurse din joc un avantaj de 7 puncte, scor 10-3. Gazdele au revenit treptat în joc, reușind după ale 3 minute să restabilească egalitatea la 12. Până la finalul primului act, gruparea de lângă Turnul Chindiei nu a mai cedat avantajul, reușind un parțial de 21-18. Actul secund s-a scurs în aceeași notă echilibrată și cu un început bun al echipei din Brașov, care pe parcurs s-a stins, amfitrioanele revenind din nou în avantaj. Astfel, la pauza mare, tabela înregistra un scor destul de strâns, 42-37 în favoarea celor de la Târgoviște. Baschetbalistele pregătite de Dan Calancea au revenit de la vestiare hotărâte să restabilească din nou egalitate, lucru ce s-a concretizat după aproximativ 6 minute și jumătate scurse din sfertul al 3-lea, scorul fiind 48-48. Brașovencele au reușit în cele din urmă să-și adjudece penultimul act cu 18-15, însă, cu toate acestea, înaintea sfertului decisiv, gazdele aveau un avantaj de 2 puncte, scor 57-55. Cele două formații au continuat pe aceeași linie și sfertul decisiv, acesta din urmă fiind cel mai echilibrat dintre toate. Cu 3 secunde înainte de ultimul fluier, tabela arăta 75-75, însă Vladinka Erak o faultează pe Porche Poole, aceasta din urmă fructificând ambele libere avute la dispoziție, scor 77-75. CSM Târgoviște câștigă ambele confruntări cu Olimpia Brașov și avansează în semifinalele cupei. 

Punctele victoriei târgoviștene au fost marcate de P. Green 17 puncte (7 rec), P. Poole 13, A. Stoenescu 11, J. Smith 10 (6 rec), B. Jones 10, F. Hutlassa 9 (6 rec) și A. Huțanu 7. De cealaltă parte, N. Bucevac a fost cea mai bună jucătoare a Olimpiei, cu 20 de puncte și 13 recuperări, aceasta fiind urmată de V. Erak cu 14 puncte (8 rec, 5 p.d), Z. Kovacevic 13, C. Bartee 12, G. Irimia 7, S. Avram 6, respectiv A. Haas 3. 

*Foto: CSM Targoviste Fan Page

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!