Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște se impune categoric în fața celor de la Olimpia Brașov

Radu Bărăian

Radu Bărăian
11.01.2014

Cupa României

Sferturi de finală - Tur

41-80

Sala Sporturilor Târgoviște

  Statistică  

CSM Târgoviște a câștigat fără probleme împotriva celor de la Olimpia Brașov, scor 80-41, în prima manșă a sferturilor de finală ale Cupei României, într-un meci care s-a disputat în Sala Sporturilor din Târgoviște.

Dan Calancea a început partida cu un prim-cinci format din A. Haas, V. Erak, G. Irimia, Z. Kovakevic și N. Bucevac, în timp ce Dan Fleșeriu le-a trimis în teren pe P. Poole, A. Stoenescu, A. Huțanu, J. Smith, respectiv P. Green.

Primele 4 minute ale întâlnirii din Sala Sporturilor din Târgoviște s-au scurs într-o notă echilibrată, târgoviștencele având un ușor avantaj pe tabelă, 9-8. După alte 2 minute, oaspetele de pe foaia de joc și-au mărit ecartul la 4 lungimi, scor 14-10. Fetele lui Dan Fleșeriu și-au intrat îm mână, reușind un „run” de 9-0. Cu P. Poole și J. Smith în zi bună, CSM Târgoviște a terminat primul act la o diferență de 14 puncte în fața adversarelor, scor 27-13. În actul secund, baschetbalistele din Târgoviște și-au continuat asaltul asupra coșului advers, impunându-se cu un parțial de 21-14, și intrând  la vestiare cu un avantaj de 21 de puncte, 48-27. Din cele 48 de puncte înscrise de vicecampioana României în prima repriză,  36 au fost marcate de trio-ul Smith (15), Poole (11) și Jones (10). Următoarele 2 sferturi s-au scurs la discreția echipei din Târgoviște, acestea impunându-se pe rând cu 16-5, respectiv 16-9. În cele din urmă, echipa de lângă Turnul Chindiei și-a adjudecat partida, câștigând la 39 de puncte diferență, scor 80-41.

Cea mai bună jucătoare din tabăra echipei învingătoare a fost Jenna Smith cu 21 de puncte și 6 recuperări, aceasta fiind urmată de P. Poole cu 17 puncte (9 p.d), B. Jones 15 (5 rec), A. Huțanu 10, F. Hutlassa 9 (11 rec, 5 p.d), P. Green 6 (5 rec) și C. Ușurelu 2 . Punctele grupării de sub Tâmpa au fost marcate de V. Erak 17 (11 rec), Z. Kovacevic 10, N. Bucevac 9 (6 rec), C. Bartee 2 (6 rec), M. Cioroiu 1, G. Irimia 1, respectiv S. Avram 1.

În urma acestui rezultat, fetele lui Dan Fleșeriu fac un pas important în privința calificării în semifinalele Cupei României. Manșa retur se va juca mâine, tot în Sala Sporturilor din Târgoviște, începând cu ora 16:00. 

*Foto: Facebook CSM Targoviste Fan Page

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!