Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște se impune din nou în fața lui Sepsi și trimite finala LNBF în decisiv

Radu Bărăian

Radu Bărăian
16.04.2015

LNBF

Play-off / Finala

Meciul 4

68-56

Sala Sporturilor Târgoviște

2-2 Statistică 2-2

După ce a fost condusă cu 2-0 la general de Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în finala campionatului național, campioana en-titre CSM Târgoviște a reușit odată cu avantajul terenului propriu să egaleze seria la 2. Baschetbalistele pregătite de Dan Fleșeriu s-au impus clar în Meciul 4 în fața formației din Sfântu Gheorghe cu scorul final de 68-56, după un ultim sfert de excepție. 

Echipele de start

CSM Târgoviște: Porsche Poole, Porchia Green, Chrissy Givens, Monique Coker, Andreea Huțanu 

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe: Annemarie Părău, Taneisha Harrison, Tyaunna Marshall, Janeesha Jeffery, Stefanie Murphy 

La fel ca în Meciul 3, gruparea venită din județul Covasna a intrat mult mai bine în meci, câștigând sfertul inaugural la 10 puncte diferență, scor 20-10. Apoi, o dată cu startul actului secund, trupa lui Zoran Mikes a încetinit motoarele, lucru speculat imediat de Coker, Givens și compania. După ce în primele 17 minute ale meciului, Sepsi s-a aflat la conducerea timona jocului, cu 3 minute înainte de pauză inevitabilul s-a produs conform desfășurării partidei, gazdele reușind să restabilească egalitate la 30. Mai mult de atât, cu un parțial de 25-14 în cea de-a doua secvență, amfitrioanele au intrat la vestiare cu avantaj minim, scor 35-34. 

După reluarea jocului, cele două combatante au mers cap la cap, cu un ușor avantaj de partea fetelor de la Târgoviște, care însă nu au reușit să se desprindă de gruparea vizitatoare la mai mult de 3 puncte. Cu aproximativ un minut înainte de finalul sfertului 3, diferența dintre cele două echipe era de 4 puncte, scor 50-46, iar ultima parte a întâlnirii avea să înceapă cu 52-48 pentru Târgoviște, în urma unui parțial de 17-14 în actul al 3-lea. Așadar, ultimele 10 minute de joc se anunțau echilibrate și extrem de incendiare. Totuși, cu o echipă din Sfântu Gheorghe care a comis pe parcursul sfertului 4 nenumărate greșeli, atât în apărare, cât și în atac, CSM Târgoviște a știut să profite de acest lucru, găsind astfel calea spre o victorie clară și obținută mult mai ușor decât se aștepta. Astfel, cu un parțial de 16-8 în ultimul sfert, campioanele în exercițiu au câștigat disputa la 12 puncte diferență, scor final 68-56. 

Similar cu partida de miercuri, Sepsi din Sfântu Gheorghe a fost vulnerabilă la capitolul aruncărilor libere, respectiv la capitolul mingilor pierdute. În timp ce Târgoviște a terminat cu un procentaj la libere de 75% (18/24), oasptele au încheiat disputa cu doar 43% (6/14). De cealaltă parte, din punct de vedere al mingilor irosite, sportivele lui Zoran Mikes au terminat meciu cu nu mai puțin de 17 turnover-uri, față de 13 cât au avut gazdele. 

Marcatoare

CSM Târgoviște: M. Coker 19 (6 recuperări), C. Givens 16, P. Green 13, P. Poole 9, A. Stoenescu 6, J. Watson 5 (8 recuperări)

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe: S. Murphy 15 (13 recuperări), T. Marshall 12 (8 recuperări), F. Pașcalău 12 (7 recuperări), A. Părău 9, J. Jeffery 5, T. Harrison 3

Cu 2-2 la general, după ce fiecare dintre echipe și-a câștigat meciurile de pe teren propriu, finala ediției 2014-2015 din Liga Națională de Baschet Feminin va avea nevoie de meci decisiv. Partida va fi programată duminică, 19 aprilie, în Sala „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe. Startul întâlnirii se va da la ora 17:00, iar postul de televiziune DolceSport va transmite incendiara confruntare. 

*Foto: Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!