Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște se impune la Rapid și obține prima victorie stagională în deplasare

CSM Târgoviște se impune la Rapid și obține prima victorie stagională în deplasare

CSM Târgoviște a obținut prima victorie în deplasare în această ediție de campionat, la primul joc disputat pe teren străin, în etapa a 5-a di grupa Est. Meciul dintre Rapid București și dâmbovițence s-a încheiat cu 57-70, pe sferturi: 16-16, 9-19, 18-17, 14-18. Bucureștencele au condus în primul sfert și la 9 puncte, dar oaspetele au revenit și s-au distanțat la un maxim de 16. Rapidul s-a apropiat la patru lungimi în sfertul patru și CSM și-a mărit din nou avansul pe final.

Rapidul le-a avut în primul 5 pe Teodora Manea, Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Florina Stănici (Diaconu) și Gabriela Vlad. În formula de start de la CSM Târgoviște au intrat Evelina Petrof, Alina Chivu, Gabriela Irimia, Alexandra Ghiță și Laura Brebene.

Stănici și Vlad au dus scorul la 4-0 și Stoenescu a înscris prima triplă, la intrarea în minutul trei, pentru 4-3. Au urmat alte două minute fără coș pentru vizitatoare, Burlakova marca primul coș de afară al Rapidului și împreună cu Lupusavei ducea scorul la 13-4 în minutul 6, cea mai mare diferență înregistrată de gazde în acest meci. Irimia și Toma au redus ecartul la cinci lungimi, Stănici transforma două libere și au urmat trei minute în care bucureștencele nu au înscris. Irimia și Toma au strâns diferența la un punct, iar pe final de sfert s-a marcat de la linia de fault și la prima pauză a fost egalitate, 16-16.

Gazdele au făcut multe greșeli în debutul sfertului secund și dâmbovițencele le-au taxat. Petrof, Irimia, Stoenescu (de afară ) și Chivu au înscris 9 puncte și scorul devenea 16-25. Burlakova marca primul coș rapidist în această perioadă de joc după mai mult de trei minute și Irimia ducea din nou diferența la 9 lungimi. Oaspetele au avut trei minute în care nu au găsit drumul spre coș, dar Rapidul nu a profitat prea mult, reușind doar trei puncte în acest interval. Irimia a transformat două libere și au urmat alte trei minute fără punct pentru vizitatoare. Alb-vișiniile au marcat de patru ori de la linia de fault în acest timp și s-au apropiat la 25-29. În ultimul minut și jumătate al sfertului a înscris doar CSM-ul, prin Irimia, Stoenescu și Chivu care au dus scorul la 25-35 la pauza mare.

Repriza secundă a început cu cinci puncte ale gazdelor, iar oaspetele au avut nevoie de trei minute pentru primele puncte în sfertul trei. A fost un run de 9 puncte pentru CSM, care a dus scorul la 30-46 în minutul 25, cea mai mare diferență de scor. Diferența s-a menținut între 12 și 14 puncte în următoarele minute, iar bucureștencele au micșorat ecartul la 9 lungimi, 43-52 la ultima pauză.

Tripla lui Stănici a apropiat formația gazdă la patru puncte, 52-56 când mai erau șase minute și jumătate. Stoenescu a răspuns cu o reușită de la distanță și Ghiță ducea din nou diferența la 9 puncte. Lupusavei scutura plasa de afară și strângea ecartul la șase puncte, dar rapidistele nu au mai înscris în ultimele trei minute. Ghiță și Chivu au stabilit scorul final, 57-70. Pentru CSM Târgoviște este prima victorie în deplasare în acest sezon, a doua în campionat. Rapidul ajunge la 5 înfrângeri în grupa Est din LNBF, a doua acasă.

Gabriela Irimia a fost coșghetera partidei cu 18 puncte, plus 7 recuperări. Larisa Toma a încheiat în double-double la învingătoare, cu 12 puncte și 11 recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Stoenescu 14 puncte (4x3, 7 recuperări, 6 assist-uri), Chivu 13 puncte (6 recuperări), Ghiță 8 puncte (6 recuperări), Petrof 4 puncte și Tănase 1.

Natalia Burlakova și Florina Stănici (Diaconu) au fost cele mai bune marcatoare ale gazdelor, cu câte 17 puncte, căpitanul având și 6 pase decisive. Pentru Rapid București au mai înscris: Lupusavei 8 puncte, Manea 7, Vlad 7 puncte (9 recuperări) și Bejan 1 punct.

Pentru cele două echipe urmează miercuri returul din primul tur al cupei. Rapidul merge la Cluj-Napoca, cu un deficit de patru puncte, iar CSM Târgoviște va juca la Arad, unde pornește cu 7 puncte avantaj.

*foto: CSM Targoviste facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!