Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgovişte şi ICIM Arad inaugurează sezonul 2014-2015 din baschetul românesc

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.09.2014

Supercupa României

Marţi, 16 septembrie - Ora 18:00

Arena de Baschet - Bucureşti

  Fişa meciului  

Sezonul 2014-2015 din baschetul românesc debutează cu o premieră absolută, Supercupa României la feminin. În primul duel de acest gen de la fete vor da piept campioana României, CSM Târgovişte, şi câştigătoarea Cupei României, Univ. Goldiş ICIM Arad. Partida va avea loc în Arena de Baschet din Capitală, marţi, 16 septembrie, începând cu ora 18:00. 

În sezonul competiţional precedent, cele două puternice formaţii din România şi-au dat întâlnire de exact 7 ori. Primele dueluri s-au consemnat în sezonul regulat din LNBF. Ambele formaţii şi-au adjudecat meciurile jucate pe teren propriu. Aradul s-a impus acasă cu 73-69, în timp ce fetele pregătite de Dan Fleşeriu au câştigat în propriul fief cu 79-74. Următoarea întâlnire directă dintre Arad şi Târgovişte s-a dat în semifinala Cupei României, atunci când galben-albastrele au învins cu 74-71, iar în finala mare acestea din urmă au trecut fără probleme de Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Ulterior, CSM şi ICIM aveau să se întâlnească în finala mare a campionatului, finală care se juca după sistemul cel mai bun din 5 meciuri. Târgoviştencele au câştigat aurul naţional după 3-1 la general în ultimul act cu ICIM. CSM-ul s-a impus în sferturile 1, 3 şi 4 cu 78-77, 77-75, respectiv 70-62. Meciul cu numărul 2 le-au revenit arădencelor, 87-86. 

Mai mult de atât, principalele forţe ale baschetului feminin din România şi-au dat întâlnire din anul 2005 şi până în prezent de exact 39 de ori. În tot acest timp, echipa de lângă Turnul Chindiei a obţinut nu mai puţin de 24 de victorii, în timp ce gruparea din vestul ţării şi-a adjudecat 15 dintre confruntări. 

Aşadar, CSM Târgovişte şi ICIM Arad au şansa de a pune mâna pe un nou trofeu încă din startul noii stagiuni competiţionale. Foarte interesant este faptul că în aproxmativ două săptămâni, cele două echipe se vor duela iarăşi, de această dată în prima etapă din Liga Naţională de Baschet Feminin, meci care va fi găzduit de Sala Sporturilor din Târgovişte. Astfel, noua ediţie femină de baschet începe infernal, cu două meciuri între cele mai bune echipe ale ţării. 

Luând ultima dispută dintre CSM şi ICIM, victoria cu 70-62 a târgoviştencelor din partida cu numărul 4 a finalei, şi jocul care se va disputa marţi la Bucureşti putem constata câteva schimbări în lotul fiecărei formaţii. În primul şi primul rând antrenorii sunt tot aceeaşi, Dan Fleşeriu şi portughezul Jose Araujo. Monique Coker, baschetbalistă care în stagiunea trecută a apărat culorile galben-albastre, va juca în noul sezon sub culorile portocaliu şi albastru. Printre noutăţile din lotul echipei din Târgovişte se regăsesc sportivele Jasmine Watson şi Elena Dinca, ambele venit de la Sfântu Gheorghe. De cealaltă parte, în tabăra Aradului au fost mai multe mişcări de trupe. Au plecat piese importante precum Donica Cosby, Jence Rhoads, respectiv viitoarea adversară, Coker. Cu toate acestea, lotul ICIM-ului a fost completat cu mai multe nume precum Chassidy Fussell, Meighan Simmons, Katherine Plouffe sau Hanna Demeter. În confruntarea din Arena de Baschet, Araujo nu se va putea baza pe serviciile lui Katherine Ploffe şi Andra Manea, dar sunt şanse pentru recuperarea jucătoarei Monica Engelman, menajată în ultimele partide de verificare din cauza unei probleme medicale.

În presezon, ICIM Arad a disputat 6 meciuri de pregătire, din care 4 au fost câştigate. Acestea au întâlnit şi echipe din străinătate, dar şi formaţii din LNBF precum Satu Mare, Tymes Timişoara sau U Cluj. De cealaltă parte, campioana en-titre a României a bifat de curând o dublă amicală cu Alba Iulia, cele două împărţinu-şi victoriile: 66-65 pentru Târgovişte, respectiv 72-66 pentru Alba Iulia. 

*Foto: Răzvan Păsărică (Fotoreporter TotalBaschet) / Facebook ICIM Univ. Goldis Arad - Official Page.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!