Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște și Olimpia CSU Brașov luptă pentru locul 3 la finalul grupei valorice A

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.12.2018

CSM Târgoviște primește miercuri, de la ora 19:30, vizita Olimpiei CSU Brașov. Cele două echipe sunt la egalitate de puncte în acest moment, iar câștigătoarea va termina prima fază a campionatului pe locul 3. Învinsa poate să coboare chiar pe 5. Dâmbovițencele s-au impus la 19 puncte în tur.

Meciul dintre CSM Târgoviște și Olimpia CSU Brașov încheie prima fază a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Feminin. În tur dâmbovițencele s-au impus cu 91-72 pe terenul brașovencelor, desprinzându-se în sfertul patru pe care și l-au adjudecat la 14 puncte diferență. Ancuța Stoenescu a fost atunci coșghetera partidei cu 27 de puncte. Pentru oaspete au urmat-o Porsche Poole cu 21 de puncte și Gabriela Irimia cu 19. De la gazde s-a remarcat Flavia Ferenczi, cu 20 de puncte, iar Carla Bartee a fost în double-double cu 13 puncte și 10 recuperări.

Sala Sporturilor din Târgoviște găzduiește începând de miercuri câte patru partide amicale ale naționalelor U18, masculine și feminine, astfel că meciul din LNBF va începe de la ora 19:30. Antrenorul dâmbovițencelor, Cătălin Tănase, este selecționerul naționalei feminine U18, care se pregătește la Târgoviște de o săptămână. Pe lângă acesta, două jucătoare care au evoluat pentru CSM în LNBF sunt convocate la lot, Laura Vaida și Ștefania Cătinean. De la Brașov, Daria Rusu este pe lista convocatelor, dar aceasta nu a jucat până acum în campionat pentru alb-albastre. Antrenoarea secundă a acestora, Miruna Crâsnic, face parte din staff. Aceasta a fost legitimată de Olimpia CSU și la meciurile din deplasare stă pe bancă.

CSM Târgoviște vine după victoria muncită de la Cluj-Napoca, unde s-a impus în fața Universității cu 73-67, în 11 decembrie. Dâmbovițencele nu s-au putut baza pe accidentata Gabriela Irimia și au revenit de la -10 pentru a se impune la final. Larisa Toma a fost atunci cea mai bună marcatoare de la CSM, cu 19 puncte, iar Monique Coker a urmat-o cu 17.  Olimpia CSU Brașov a cedat cu 73-85 la Arad în etapa a 9-a, în 7 decembrie. De la brașovence s-a remarcat în acel meci Carla Bartee, cu 24 de puncte și 11 recuperări. La acea partidă au revenit la alb-albastre Alina Podar (accidentată la meciurile precedente) și Kristina Arsenic (a avut probleme cu viza).

Ambele cluburi au avut jucătoare din lotul de LNBF la turneele 3x3 din weekend. CSM Târgoviște a mers acolo cu Alina Chivu, Andreea Vasilache, Daiana Tănase și Tunde Kilin. Olimpia CSU Brașov le-a avut la Cupa României de 3x3 pe Amira Al Ash Hab, Alina Podar, Flavia Ferenczi și Renata Szmutku.

Cele două echipe sunt la egalitate în clasamentul grupei valorice A din LNBF, cu câte 13 puncte după 4 victorii și 5 înfrângeri. Elevele lui Cătălin Tănase sunt momentan pe locul 3 și cele ale lui Dan Calancea, pe 4. Echipa care se impune în duelul direct de miercuri va termina prima fază a campionatului pe locul 3. Cea care pierde poate să coboare pe 5, dacă FCC ICIM Arad câștigă la Cluj-Napoca. Locurile de la finalul primei faze sunt importante și pentru stabilirea programului din faza următoare, care începe la doar câteva zile după această etapă. Echipele din grupa A vor lua în faza următoare toate punctele câștigate până acum.

Formația din Târgoviște are un bilanț de 2 victorii și 2 înfrângeri pe propriul teren. Cele două înfrângeri au fost în fața primelor două clasate, CSM Satu Mare (la trei puncte) și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (la 17 puncte). Olimpia CSU Brașov are o singură victorie în deplasare în acest campionat, la Cluj-Napoca (la 9 puncte) și 3 înfrângeri.

Dâmbovițencele au o apărare mai bună, cu 72,8 puncte primite pe meci în cele 9 etape de până acum, față de 82 primite de brașovence. Olimpia CSU stă mai bine la media de puncte marcate, 73,3 față de 68,7. CSM are medii mai bune la recuperări (37,7 față de 35,8), intercepții (7,9 la 6,8), capace (2,2 la 1,8) și mingi pierdute (14 față de 17,1). Brașovencele stau mai bine la pase decisive (19,8 față de 14,2) și la procentajele șuturilor: 69% față de 64,2% la libere, 46,8% la 44,9% din semicerc și 36,8% la triple față de 30,1%.

Ancuța Stoenescu are cea mai bună medie de puncte la dâmbovițence, cu 17,2 ppg, iar Carla Bartee are 16,4 puncte pe meci pentru brașovence. Larisa Toma are 6,4 recuperări pe meci pentru CSM, iar Stoenescu a mai contribit cu 3,2 pase pe meci. Bartee are 9,2 recuperări pe partidă la brașovence și Biljana Pesovic are o medie de 6,1 assist-uri.

Din 2011 până acum au fost 24 de confruntări directe între cele două echipe. Dâmbovițencele conduc cu 18-6. Victoria CSM-ului din tur a oprit seria de patru succese a brașovencelor. Memorabil a fost duelul din finala Cupei României 2017, când CSM-ul s-a impus la un punct, după ce arbitrii au consultat filmarea și au considerat că ultimul coș al formației de sub Tâmpa a fost marcat după expirarea timpului.

Meciul dintre CSM Târgoviște și Olimpia CSU Brașov se joacă miercuri, de la ora 19:30, la Sala Sporturilor din Târgoviște. Conform site-ului federației, la această partidă comisar va fi Ioan Constantin.

*foto: D.P. Sports Photographer

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!