Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște și Universitatea Cluj deschid ultima etapă a turului din Grupa Roșie în LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.01.2019

CSM Târgoviște primește joi, de la ora 18:00, vizita Universității Cluj. Meciul contează pentru etapa a 7-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Gazdele au stat în etapa precedentă, în timp ce clujencele au avut un meci încheiat în prelungiri. Cele două echipe sunt despărțite de 5 puncte în clasament.

Partida dintre CSM Târgoviște și Universitatea Cluj deschide ultima etapă a turului din prima grupă valorică a LNBF. Se înfruntă formațiile de pe locurile 3 și 6, care au destul de multe jucătoare tinere în componență. Echipa pregătită de Cătălin Tănase este pe a treia treaptă a podiumului, cu 23 de puncte după 8 victorii și 7 înfrângeri. Clujencele sunt pe 6, cu 18 puncte și un bilanț de 3 succese și 12 eșecuri.

Ambele echipe au avut un parcurs bun de la intrarea în faza a doua a sezonului regulat. Dâmbovițencele au 4 victorii și o singură înfrângere în partidele din Grupa Roșie, iar elevele lui Carmin Popa au câștigat 3 din cele 5 meciuri jucate în această fază.

CSM Târgoviște a stat în runda din finalul săptămânii trecute. Echipa de pe locul trei s-a impus în ambele partide pe care le-a disputat pe propriul teren în a doua fază a campionatului, cu CSM Satu Mare după două reprize de prelungiri în ultima etapă din 2018 și cu Olimpia CSU Brașov, în 19 ianuarie. Singura formație care le-a învins pe dâmbovițence în această parte a campionatului este deținătoarea titlului, ACS Sepsi SIC, la Sfântu Gheorghe.

Universitatea Cluj va fi la a doua deplasare din faza secundă a LNBF, după ce a jucat patru din cele cinci partide de până acum pe propriul teren. Alb-negrele vin după succesul de acasă în prelungiri cu Phoenix Știința Constanța, 86-81, după ce au revenit de la -13 în sfertul patru. A fost a 3-a victorie stagională pentru clujence, după cele cu Olimpia CSU Brașov și FCC ICIM Arad, din 22 decembrie și 12 ianuarie. În celelalte două meciuri pe care le-au disputat în Grupa Roșie, ardelencele au suferit înfrângeri cu primele două clasate, ACS Sepsi SIC și CSM Satu Mare, ultima în deplasare.

Universitatea nu are victorie pe terenuri străine în acest sezon. „Studentele” au pierdut toate cele 6 meciuri pe care le-au disputat în deplasare în această ediție de campionat. CSM Târgoviște are un bilanț de 4 victorii și 3 înfrângeri acasă.

În ceea ce privește mediile celor două echipe, dâmbovițencele stau mai bine atât în atac (68,1 puncte înscrise pe meci față de 62,6), cât și în apărare (71,7 puncte primite pe partidă față de 79,7). CSM Târgoviște are medii mai bune și la recuperări (39,3 la 37,6), pase decisive (14,3 la 11,8), capace (2,6 la 1,5), mingi pierdute (15,7 la 19,3) și faulturi (14,5 la 16,9). Clujencele stau mai bine la intercepții (8,2 față de 7,6) și la procentajul de la linia de fault (75,6% față de 63,8%). Gazdele de mâine au procentaje mai bune din acțiune, atât la două puncte (45,6% la 40,8%), cât și de la distanță (29% și 27%).

CSM Târgoviște o are pe Ancuța Stoenescu lider la mediile de puncte (17 ppg) și pase decisive (3,2), iar Larisa Toma are 7,6 recuperări pe meci. Universitatea Cluj are cele trei straniere în fruntea celor trei statistici: Arlesia Morse cu 18,3 puncte, Aleksandra Begenisic cu 7,7 recuperări și Rishonda Napier cu 4,3 puncte. Reamintim că dâmbovițencele au un mare plus de experiență la capitolul jucătoare autohtone, iar cele două straniere din lot au multe sezoane la activ în LNBF. Ambele echipe au destule variante pentru româncele U23, la clujence toate jucătoarele autohtone fiind sub această limită. Cele trei straniere pe care s-a bazat până acum „U” sunt la primul sezon în Liga Națională.

În prima fază a competiției au fost două partide destul de echilibrate, încheiate cu victoria celor de la CSM Târgoviște. Cea mai mare diferență a fost de 13 puncte în favoarea dâmbovițencelor, în timpul turului din 6 noiembrie. Atunci gazdele s-au impus cu 60-51. Ancuța Stoenescu a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte, iar de la oaspete se remarcau Rishonda Napier cu 22 de puncte și Irina Părău, în double-double cu 10 puncte și 14 recuperări. Ambele echipe au ratat mult, cu 32% la șuturile din acțiune pentru dâmbovițence și 29% pentru clujence.

Returul s-a disputat în 11 decembrie și CSM Târgoviște s-a impus cu 73-67 în deplasare, după ce gazdele au fost la conducere în prima repriză, iar echilibrul s-a păstrat până în ultimele minute. Rishonda Napier înscria atunci 28 de puncte, iar Aleksandra Begenisic era în double-double la gazde cu 12 puncte și 12 recuperări. Larisa Toma și Monique Coker au fost principalele remarcate de la învingătoare, cu 19 și 17 puncte. În acest meci au fost procentaje mai bune la șuturile din acțiune față de primul, cu 41% pentru gazde și 45% la oaspete.

Din 2005 până acum, de când sunt disponibile statisticile de pe site-ul nostru, au fost 26 de confruntări între echipele din Târgoviște (CSM-ul participă din 2011 în campionat) și Cluj-Napoca în competițiile interne, iar scorul este 19-7 pentru dâmbovițence.

Meciul dintre CSM Târgoviște și CS Universitatea Cluj se dispută joi, 31 ianuarie, de la ora 18:00, la sala Sporturilor Târgoviște.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!