Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște trece de Universitatea Cluj și obține a treia victorie la rând pe teren propriu

CSM Târgoviște trece de Universitatea Cluj și obține a treia victorie la rând pe teren propriu

CSM Târgoviște a câștigat disputa de pe teren propriu în fața Universității Cluj, 62-59, miercuri (23.02) în etapa a 22-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Târgoviște: Popescu, Stoenescu, Dobă, Dumitru, Irimia

„U” Cluj: Johnson, Uiuiu, Rubin, Al Ash Hab, Clarke Nicholas

CSM Târgoviște a început excelent, 8-0, primind primele puncte la aproape trei minute după startul jocului. Clarke Nicholas și Al Ash Hab au ajutat la reducerea diferenței la o singură posesie, 10-8 și apoi prin tripla lui Uiuiu oaspetele preluau conducerea (13-12). Stoenescu și Dumitru au punctat pentru gazde, care reveneau în față, Uiuiu și Clarke Nicholas înscriind ultimele pentru clujence și era 20-19 în favoarea Universității la finalul sfertului inaugural.

Gabriela Irimia a fost precisă din acțiune și CSM Târgoviște conducea cu 27-25 la jumătatea sfertului al doilea, anterior diferența fiind de maxim trei puncte între echipe. Gazdele s-au menținut la conducere, într-un singur moment până la pauză reușind Clujul să egaleze și era 35-30 pentru amfitrioane.

CSM Târgoviște s-a desprins la 47-32 în prima parte a sfertului trei, perioadă în care Stoenescu a contribuit cu șase puncte, ecartul devenind apoi de 16 puncte în favoarea gazdelor, de unde Clujul a tăiat până la 51-45 la intrarea în ultimul sfert. Ardelencele au încheiat acest parțial cu un run de 12-2.

Diferența maximă a fost de opt puncte în favoarea gazdelor în ultimul sfert, 57-49, Universitatea Cluj apropiindu-se la o singură posesie până la final, 62-59.

Universitatea Cluj a terminat cu 35% la aruncările acțiune, iar CSM Târgovște a avut 41%, diferența făcând-o aruncările din interiorul arcului de cerc. Cele două combatante au contribuit pentru 30 de posesii pierdute, Clujul fiind în avantaj la recuperări (42-36), iar Târgoviște la punctele înscrise din căciulă (38-30).

CSM Târgoviște ajunge la 6-11 bilanț, iar Clujul coboară la 6-12. Etapa viitoare formația dâmbovițeană merge la București pentru duelul cu CS Agronomia, iar Universitatea primește vizita Olimpiei CSU Brașov.

Ancuța Stoenescu a terminat cu 22 de puncte, 6 recuperări și 2 intercepții, urmată din tabăra ardelencelor de Khiana Johnson (16 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive).

*foto: arhivă Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!