Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște trece dramatic de Olimpia CSU Brașov

CSM Târgoviște trece dramatic de Olimpia CSU Brașov

CSM Târgoviște și-a trecut în cont a patra victorie stagională într-o manieră dramatică, după 75-74 pe teren propriu cu Olimpia CSU Brașov într-un meci jucat sâmbătă seara (8 ianuarie) în etapa a 13-a a LNBF. Multipla campioană a României a condus cu 15 puncte, dar Brașovul a revenit în ultimul sfert și chiar a preluat conducerea pentru câteva secunde.

Târgoviște: Stoenescu, Popescu, Dobă, Dumitru, Irimia

Brașov: Scekic, Pesovic, Armanu, Ciciovan, Dusanic

Carla Popescu a marcat patru din primele șase puncte ale gazdelor (6-2), tripla lui Scekic găsindu-și răspunsul prin reușita Ancuței Stoenescu, 8-5. CSM Târgoviște a mers la +6 pe tabelă după noi reușite semnate de Stoenescu (13-7), diferența urcând în mai multe momente la nouă puncte, 20-11. Pesovic a tăiat avantajul gazdelor la 20-17, însă Irimia a punctat de la distanță (25-17) și gruparea din Dâmbovița și-a adjudecat primul sfert cu 27-22.

CSM Târgoviște a avut trei aruncări precise de la distanță în prima parte din parțialul următor și Stoenescu și-a dus echipa la 38-23. Brașovul a început să recupereze din dezavantaj și cu cinci puncta la rând din parte lui Scekic, formația de sub Tâmpa a venit la 42-34. Finalul primei reprize le-a reușit mai bine oaspetelor, care au șters diferența de pe tabelă aproape în totalitate, la pauză intrându-se cu 43-40.

Stoenescu a scuturat plasa din spatele arcului de cerc în două rânduri (49-40), iar Irimia a mărit avansul gazdelor la +11. Pesovic a contribuit la revenirea Brașovului (51-46), iar Dusanic și-a adus formația la patru puncte în urmă, 57-53. CSM Târgoviște a replicat de două ori, ducându-se la șapte puncte în față, în cele din urmă scorul după acest parțial fiind 62-57.

Olimpia CSU Brașov s-a menținut aproape în ultimul sfert (66-62), din nou Stoenescu făcând diferența în momentele importante și amfitrioanele au mers la 71-62. Scekic a condus Brașovul pentru un run de 10-2 și scorul devenea 73-72 cu trei minute înainte de final, moment după care formația de sub Tâmpa a preluat conducerea la 74-73, după câte o liberă precisă din două încercări pentru Dusanic și Scekic. Tot la linia de fault a ajuns și Gabriela Irimia, transformându-și ambele aruncări, decisive în succesul gazdelor. Olimpia CSU și-a ratat ultimele două aruncări și Dusanic a făcut pași după o recuperare ofensivă, Brașovul pierzând posesia și Târgoviște a câștigat cu 75-74.

Formația din Târgoviște ajunge la 4-8 bilanț și are meci cu Sirius Târgu Mureș în deplasare etapa viitoare, iar Brașovul coboară la 2-10, acumulând a cincea înfrângere la rând în campionat, și primește vizita Aradului pe 12 ianuarie.

Ancuța Stoenescu a fost MVP-ul partidei cu 33 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, urmată din tabăra învinselor de Biljana Pesovic cu un double-double (30 de puncte, 10 recuperări).

*foto: Facebook CSM Târgoviște

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!