Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgu Jiu câștigă primul duel stagional cu SCM Timișoara

CSM Târgu Jiu câștigă primul duel stagional cu SCM Timișoara

CSM Târgu Jiu a câștigat prima întâlnire din acest sezon cu SCM Timișoara, 90-78 în restanța din etapa cu numărul nouă a Conferinței A din Liga Națională de Baschet Masculin. Prin rezultatul de marți, 9 ianuarie, gorjenii au în continuare șanse pentru Top 10, iar bănățenii vor evolua în grupa 11-18.

Târgu Jiu: Dimitrius Underwood, Andrei Bărăgan, Ethan Wright, Noam Weinberg, Jalen Dupree

Timișoara: Djordje Dimitrijevic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Igor Kesar, Laszlo Lazar

Cinci puncte la rând a marcat Nikola Gajic în primele 90 de secunde și Bărăgan a oferit răspunsul din partea gazdelor, în timp ce Kesar a dus scorul la 3-7. Lazar a fost lipsit de eficiență sub panou, iar Wright a profitat de acest detaliu pe un atac al gorjenilor pentru 8-9 și la jumătatea sfertului inaugural Gajic a refăcut un ecart de patru puncte în favoarea celor de la SCM Timișoara. Gazdele au trecut în premieră la conducere cu tripla lui Bărăgan (15-14) și peste câteva posesii a venit time-out-ul lui Dragan Petricevic, când gorjenii s-au aflat într-un run de 11-0. „Leii din Banat” au prins o perioadă mai eficientă după acea întrerupere și scorul după sfertul inaugural a fost 21-19 în favoarea lui CSM Târgu Jiu.

Petrescu a reușit să egaleze situația printr-o reușită din căciulă și Mitrovic a dus scorul la 23-25, iar peste câteva zeci de secunde Gajic a devenit primul jucător în double digits. Cele două cluburi au condus pe rând în următoarele minute, diferența maximă fiind de trei lungimi până la reușita lui Dupree (37-33), iar ulterior CSM Târgu Jiu a putut să refacă un ecart de șapte puncte. Oluyitan a avut reușite consecutive pentru 45-37, moment în care alb-albaștrii au stat cu 75% din spatele arcului de cerc (9 reușite din 12 încercări) și repriza s-a încheiat cu un avantaj de o posesie pentru CSM Târgu Jiu: 45-42.

Un minut a trecut de la startul reprizei secunde până când tabela s-a deblocat și gazdele au ajuns la 49-42 prin punctele lui Berculescu, Vuckovic, respectiv Underwood. CSM Târgu Jiu a urcat în curând la +10 și Bărăgan a păstrat un procentaj incredibil pentru gazde la aruncările din spatele arcului de cerc prin reușita de la 58-44, de unde Scott-Grayson a răspuns tot din acea zonă a terenului. Mitrovic a ajutat-o pe Timișoara să depășească borna celor 50 de puncte marcate și ecartul a continuat să scadă prin tripla lui Gajic din colțul terenului (62-56), iar apoi bănățenii au pierdut prea ușor o posesie. Gazdele au răspuns pe măsură și au încheiat cel de-al treilea sfert cu 71-58.

Năsturescu și Scott-Grayson au înscris de la distanță pentru Timișoara, însă diferența a rămas formată din două cifre în primele minute ale sfertului decisiv (77-64). „Leii din Banat” au forțat aruncările de trei puncte și Gajic a reușit cu greu să scadă din handicap, dar imediat a venit o reușită din partea lui Oluyitan pentru 81-70, pentru ca Wright să fie precis cu puțin sub trei minute rămase pe cronometru (86-74). Oaspeții au pus patru puncte la rând pe tabelă după un time-out și l-au forțat pe Kresimir Basic să solicite la rândul său un astfel de moment, iar Vuckovic a dus diferența la peste 10 lungimi. Timișoara a irosit timpul de atac avut la dispoziție după un time-out și meciul s-a încheiat cu 90-78 pentru CSM Târgu Jiu.

Dimitrius Underwood a reușit un nou triple-double, după ce a terminat cu 12 puncte, 12 pase decisive și 11 recuperări în ciuda unei seri modeste în privința coșurilor marcate (5/16). Cameron Oluyitan și Arsenije Vuckovic au fost principalii marcatori ai gazdelor, cu câte 16 puncte. CSM Târgu Jiu a stat cu 12/19 din spatel arcului de cerc.

Nikola Gajic a ieșit în evidență din tabăra bănățenilor cu cele 22 de puncte, 5 recuperări și 4 intercepții. Edi Petrescu a stat cu 11 puncte și 2 recuperări, iar Luka Mitrovic a avut 10 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări, ambii venind de pe bancă. „Leii din Banat” vor rata playoff-ul pentru prima dată din sezonul 2015/2016.

CSM Târgu Jiu (6-8 bilanț) va juca în etapa a 17-a cu CSO Voluntari, tot acasă, iar pentru SCM Timișoara (5-9) vine o deplasare în Capitală, pe terenul celor de la Dinamo.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

3 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    eu zic
    ca e ok,totul merge conform planului stabilit la inceputul campionatului,adica sa construim o echipa care sa se bata la primele 3 locuri sezonul viitor
    echipa joaca,suntem in grafic,nu avem de ce sa ne facem griji
    eu zic ca SCM-ul trebuie sa lase in continuare acest lot sa-si vada de treaba si veti vedea ca nu ne va dezmagii
    sa aveti o vara calduraosa in continuare

    cu 3 luni în urmă (09.01.2024) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Au cenzurat comentariile
    Cei de la club - am vrut sa vad ce parere au si suporterii dim TM, dar pe pagina de FB sunt permise doar like-urile, comentariile se vor permite sezonul viitor.

    cu 3 luni în urmă (10.01.2024) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    P.S.
    poate ar trebui cineva sa-l intrebe cineva(oare cine?) pe DP pe cine am batut noi in campionat sezonul asta--tot uit---

    cu 3 luni în urmă (10.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!