Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgu Jiu și SCM Timișoara se întâlnesc într-o restanță din etapa a noua a Ligii Naționale

CSM Târgu Jiu și SCM Timișoara se întâlnesc într-o restanță din etapa a noua a Ligii Naționale

Săptămâna aceasta aduce trei dueluri restante în Liga Națională de Baschet Masculin, miza cea mai mare fiind în prima partidă. CSM Târgu Jiu și SCM Timișoara vor fi față în față marți, 9 ianuarie, într-o partidă televizată din Conferința A.

Cu nouă din cele zece locuri deja ocupate pentru partea superioară a fazei secunde a campionatului, CSM Târgu Jiu și SCM Timișoara joacă să mențină șanse matematice în duelul de la distanță cu Dinamo București. Gorjenii și bănățenii au același bilanț, 5-8, înaintea restanței din etapa a noua a Conferinței A.

Disputa de la Târgu Jiu devine astfel crucială pentru ambele, iar formația care va pierde o să meargă în mod cert în grupa 11-18. Forma din ultimele săptămâni este însă una modestă pentru alb-albaștrii și alb-violeți. CSM Târgu Jiu a pierdut precedentele trei partide din campionat, iar SCM Timișoara pe ultimele patru.

„Leii din Banat” vor fi la prima apariție oficială în 2024, după ce în runda a 16-a au stat. Pe lângă această restanță, Timișoara va juca pe 12 ianuarie în fieful lui Dinamo, pentru ca faza inaugurală a campionatului s-o încheie prin returul cu CSM Târgu Jiu. Gorjenii vor evolua pentru ultima dată acasă în Conferința A pe 12 ianuarie, cu CSO Voluntari.

Bilanțul meciurilor directe avantajează în mod clar formația pregătită de Dragan Petricevic, aflată într-o serie de patru victorii la rând împotriva alb-albaștrilor în Liga Națională. Cea mai recentă confruntare directă a venit însă în Cupa României, în stagiunea 2022/2023, atunci când Timișoara s-a impus cu 80-72 într-o partidă disputată la Mediaș, în cadrul grupei E.

În privința statisticii, CSM Târgu Jiu stă bine la recuperări (37.1 în medie) și la intercepții (8.2), în ambele cazuri fiind în Top 8. În schimb, SCM Timișoara beneficiază de o medie mai bună de puncte (79.7 - 77.9), precum și de procentaje mai ridicate la libere (76.5 - 67.3%) și din spatele arcului de cerc (34 - 27%). Dimitrius Underwood și Nikola Gajic sunt liderii celor două grupări, americanul de la Târgu Jiu aflându-se pe primul loc în topul eficienței.

Duelul restant de la Târgu Jiu va avea loc marți, 9 ianuarie, de la ora 17.45 și va putea fi urmărit în direct pe Digisport 2, Prima Sport 2, respectiv FRB TV.

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!