Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgu Mureș obține al doilea succes consecutiv în Grupa Galbenă și trece pe doi

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.01.2019

CSM Târgu Mureș a ajuns la 9 victorii în Liga Națională de Baschet Feminin și a urcat pe locul doi în a doua grupă valorică. Meciul dintre Rapid București și formația nou-înființată s-a încheiat cu scorul de 50-68, pe sferturi: 12-20, 16-17, 14-10, 8-21. Mureșencele s-au dus la peste zece puncte în mai multe rânduri, bucureștencele s-au apropiat la două puncte în debutul sfertului patru, dar au avut minute fără coș și CSM-ul s-a dus la 18 puncte. Maxim a fost coșghetera meciului cu 21 de puncte, urmată de Stănici (Diaconu) cu 20 și Matei a încheiat în double-double.

Rapidul le-a avut în formula de start pe Florina Stănici (Diaconu), Ana Cuatu, Alexandra Lupusavei, Gabriela Vlad și Raluca Matei. La CSM Târgu Mureș a revenit în teren căpitanul Kata Meszaros, iar în primul 5 le-a avut alături pe Angel Robinson, Antonia Radu, Mihaela Maxim și Bianca Voica. Cele două echipe erau la egalitate înaintea acestei partide, cu câte 21 de puncte după 8 victorii și 5 înfrângeri.

Stănici (Diaconu) a deschis scorul de la linia de fault și Robinson a egalat. Vlad și Maxim au marcat primele triple și au fost aproape patru minute fără coș pentru gazde. Meszaros, Robinson și tripla lui Voica au dus run-ul oaspetelor la 12 puncte și scorul devenea 5-14 în minutul 5. A fost rândul mureșencelor să aibă mai mult de două minute fără punct, iar Matei și Lupusavei și-au apropiat echipa la șase lungimi. Radu a dus ecartul la 10 puncte și în ultimele două minute ale sfertului s-a marcat doar de la linia de fault. Scorul primei pauze a fost 12-20.

În primul minut din sfertul secund au fost ratări de ambele părți și Meszaros a dus diferența din nou la 10 puncte. A urmat un minut și jumătate în care mureșencele nu au marcat și Rapidul s-a apropiat la patru lungimi prin Matei, Burlakova și Stănici. Maxim, de la distanță, și Meszaros au dus scorul la 18-27, dar au fost alte trei minute fără punct pentru oaspete. Stănici, Lupusavei și Matei au redus distanța la trei puncte, la intrarea în penultimul minut al sfertului doi. A fost rândul gazdelor să nu găsească drumul spre coș timp de un minut și jumătate. A urmat un run de 8 puncte al oaspetelor, cu triplele lui Robinson și Maxim, iar Stănici a stabilit scorul la jumătatea partidei, 28-37.

S-a ratat mult după revenirea de la vestiare. Doar Robinson a înscris două puncte în primele patru minute ale sfertului trei. Burlakova le-a apropiat pe feroviare la 7 lungimi, dar Maxim a răspuns cu o triplă. Mureșencele s-au distanțat din nou la 11 puncte, dar au avut două minute fără coș. Stănici și Burlakova au dus scorul la 42-45 cu un minut și jumătate până la ultima pauză. Doar Maxim a mai înscris în acest timp și după trei sferturi tabela arăta 42-47.

Radu a marcat prima în ultima perioadă de joc, Stănici a scuturat plasa de la distanță și Matei a strâns diferența la două puncte în minutul 33. Alb-vișiniile au avut 5 minute de secetă în atac, speculate de formația vizitatoare. Voica a înscris de afară, iar Maxim, Bobar și Meszaros și-au dus echipa la 13 puncte în față, 47-60. Matei a transformat o liberă și Diaconu a marcat ultimul coș al gazdelor cu mai mult de un minut și jumătate până la final. Maxim a înscris de după semicerc și Meszaros a dus diferența la 18 puncte în final, scor 50-68.

Oaspetele au fost mai bune atât din semicerc (20 de reușite față de 13), cât și de la distanță (8 la 2). Gazdele au avut 27 de libere din care au transformat 18, în timp ce mureșencele au transformat 4 aruncări de un punct din 6. 41-51 a fost scorul la recuperări. Rapidul a avut 19 puncte pe contraatac, față de 7.

Mihaela Maxim a fost coșghetara partidei cu 21 de puncte (5x3), la care a adăugat 8 recuperări. Pentru CSM Târgu Mureș au mai înscris: Meszaros 15 puncte, Robinson 11 puncte (8 recuperări, 6 pase decisive), Voica 8 puncte (7 recuperări, 5 assist-uri), Bobar 7 puncte (9 recuperări) și Radu 6 puncte (7 recuperări, singura integralistă a oaspetelor).

Florina Stănici (Diaconu) a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 20 de puncte (7 recuperări), iar Raluca Matei a fost în double-double cu 15 puncte și 15 recuperări în 40 de minute. Pentru Rapid au mai înscris: Burlakova 8 puncte, Vlad 5 și Lupusavei 2 puncte.

După acest rezultat, CSM Târgu Mureș a trecut pe locul secund în Grupa Galbenă cu 23 de puncte (9/5), la unul de liderul CSU CSM Oradea. Rapid București a coborât pe trei cu 22 de puncte, cu 8 victorii și 6 înfrângeri. Reamintim că primul loc la finalul Grupei Galbene oferă ultimul bilet spre play-off, iar pentru acesta luptă formația orădeană și cea feroviară, deoarece echipa din Târgu Mureș nu poate urca în faza eliminatorie în primul sezon de existență.

Conform programului de pe site-ul federației, în etapa următoare, din 12 ianuarie, CSM Târgu Mureș va primi vizita celor de la CSM Alexandria. Rapid București va juca în deplasare cu Agronomia București.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!