Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgu Mureș trece acasă de CSM Alexandria și ajunge la 5 succese în grupa valorică B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.11.2018

CSM Târgu Mureș s-a impus și acasă în duelul echipelor înființate în acest an. Mureșencele au câștigat cu 59-46 partida cu CSM Alexandria, pe sferturi: 15-13, 17-20, 19-4, 8-9. Gazdele s-au distanțat în sfertul trei grație unui run de 16 puncte. Pentru tânăra echipă teleormăneană a fost al doilea joc în două zile.

CSM Târgu Mureș le-a avut în 5-ul de start pe Antonia Radu, Angel Robinson, Kata Meszaros, Bianca Voica și Mihaela Maxim. CSM Alexandria venea după meciul disputat în ziua precedentă, la Târgu Secuiesc. Formația pregătită de Mădălin Piperea a început partida cu Mihaela Mihai, Ioana Bota, Tania Fiereșteanu, Paloma Cucu și Andreea Mazilu. Radu a deschis scorul, iar Mihai l-a dus la 2-4 și 4-7. Au urmat trei minute și jumătate fără punct pentru oaspete, iar Maxim, Meszaros si Badi au făcut 13-7. Oaspetele s-au apropiat pe finalul sfertului, iar la prima pauză scorul era 15-13.

S-a înscris puțin în primele minute din sfertul secund. Teleormănencele au revenit la conducere după tripla lui Mazilu, cu 19-20. Meszaros a mutat avantajul de un punct în tabăra mureșeană, dar Mazilu și Crăciunescu au scuturat plasa de la distanță pentru 21-26. A fost cel mai mare ecart în favoarea oaspetelor. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere până la finalul sfertului, iar la pauza mare s-a intrat cu 32-33.

CSM Alexandria nu a reușit să înscrie timp de 7 minute și jumătate după revenirea de la vestiare. Robinson, Voica, Radu și Maxim au înscris 14 puncte pentru CSM Târgu Mureș (run-ul de 16 cu coșul din finalul sfertului doi), iar scorul devenea 46-33. La ultima pauză scorul a fost 51-37. Oaspetele au început din nou cu probleme în atac sfertul patru, având nevoie de mai mult de patru minute pentru a înscrie. Gazdele s-au distanțat la 58-37 în minutul 32. În următoarele 8 minute mureșencele au marcat un singur punct și CSM Alexandria a redus diferența. Scorul final a fost 59-46 și CSM Târgu Mureș acumulează a 5-a victorie în 7 partide jucate în grupa valorică B. CSM Alexandria are 6 înfrângeri până acum, fiind cu un lot care merge foarte bine la U18.

Gazdele au înscris 23 de puncte pe contraatac, față de 7. Mureșencele au avut 18 reușite de două puncte din 40 de încercări (45%), 2/14 de la distanță (14%) și 17/24 de la linia de fault (70%). CSM Alexandria a încheiat partida cu 9/31 la șuturile de două puncte (29%), 5/23 de afară (21%) și 13/14 la libere (92%).

Mihaela Mihai a fost coșghetera partidei cu 19 puncte, la care a adăugat 8 recuperări. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Crăciunescu 12 puncte (5 recuperări), Mazilu 6 puncte, Cucu 4 puncte, Bota 3 puncte (8 recuperări) și Botorogeanu 2 puncte.

Kata Meszaros a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 16 puncte, plus 5 recuperări, iar Angel Robinson a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren cu 12 puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive. Pentru CSM Târgu Mureș au mai înscris: Maxim 8 puncte, Voica 7, Radu 6 puncte (6 recuperări), Badi 4 puncte, Feiseș 3, Ignat 2 și Bobar 1 punct.

CSM Alexandria mai dispută un meci înainte de pauza pentru naționale. Elevele lui Mădălin Piperea vor avea a 3-a deplasare consecutivă în cinci zile, urmând să joace luni 12 noiembrie, la Rapid. După meciurile naționalei, teleormănencele vor juca acasă cu Phoenix Știința Constanța, în 24 noiembrie, restanța din etapa a 7-a. CSM Târgu Mureș nu mai are meciuri până după pauză. În 28 noiembrie formația pregătită de Ionel Brustur va primi vizita Rapidului.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!