Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CST Alexandria a ajuns la o înţelegere cu Bianca Barbu

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
13.10.2011

În urmă cu şapte luni, mai exact în luna martie a anului curent, site-ul Total Baschet vă aducea la cunoştinţă cazul spotivei Bianca Barbu, care a fost concediată de conducerea clubului CST Alexandria pentru că nu a dorit să îşi prelungească contractul pentru încă un sezon, însă în condiţii salariale înjumătăţite.

Mai mult, clubul din Alexandria nu a dorit să îi ofere jucătoarei precedentul contract semnat, la cererile insistente ale acesteia. Contactat de către Total Baschet, managerul formaţiei din judeţul Teleorman, Cătălin Voicu, afirma la acea vreme că  „Barbu a primit contractul, însă ea nu știe pe unde l-a pus”De asemenea, clubul nu a dorit să o lase pe Barbu să plece liberă de contract, cerând grilă de transfer clubului care ar fi achiziţionat-o, deşi oficialii BCT Alexandria au fost cei care au pus-o pe liber şi nu au acceptat-o la antrenamentele echipei.

Mai citiţi şi:

Bianca Barbu: „Ce se întâmplă la Alexandria e de nedescris”
Călin Voicu: „Barbu a primit contractul, însă ea nu știe pe unde l-a pus”

Pentru a-şi face dreptate Bianca Barbu a apelat la un avocat, această decizie dovedindu-se a fi una foarte inspirată. Oficialii echipei din judeţul Teleorman au continuat să nege faptul că s-ar afla în posesia contractului jucătoarei, însă doar până la apriţia inspectorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă. Din acel moment reprezentanţii echipei din Alexandria au fost cei care au contactat-o pe Bianca Barbu pentru a nu-i acţiona în judecată şi pentru a ajunge la o înţelegere. În cele din urmă, cele două părţi au convenit la o soluţie de mijloc, iar clubul Alexandria i-a acordat sportivei dezlegarea şi o parte din banii cuveniţi.

Total Baschet a luat legătura cu sportiva care, în prezent, activează la Universitatea Cluj-Napoca, pentru a afla cum au decurs lucrurile în ultimele şapte luni.

Am vorbit cu un avocat care i-a contactat pe oficialii echipei, însă cei de acolo nu au vrut să îmi acorde drepturile băneşti. Voicu spunea că nu au niciun contract de-al meu la club. Atunci avocatul meu a trimis Inspectoratul Teritorial al Muncii peste ei şi doar în acest fel contractul a apărut, aşa, din senin. În cele din urmă, m-au sunat cei de la Alexandria dorind să ajungem la o înţelegere pentru ca să nu îi dau în judecată. Dacă îi dădeam, era mult mai rău pentru ei, de aceea au dorit să ajungem la o înţelegere. După aceea am ajuns la o înţelegere şi mi-au achitat ceea ce am cerut. Cert este că le-am făcut o mare favoare pentru că am dorit să nu îi dau în judecată şi pentru că am acceptat să ajungem la o înţelegere. Eu nu am vrut să se ajungă până aici, asta le-am explicat şi lor. Sunt tânără şi, cine ştie, poate mai ajung ca domnul Piperea să îmi fie antrenor la vreo echipa şi nu vreau să se răzbune pe mine. Într-un final mi-au dat şi drumul, am primit dezlegarea. Cel mai mult mi-am dorit să fiu liberă de joc, să primesc dezlegarea deşi, sincer, nu mai credeam că voi mai putea juca pentru că m-au ţinut foarte mult în suspans, însă, per total, a fost bine.

Bianca Barbu a dorit să transmită un mesaj şi altor jucătoare, care se află, ori s-au aflat, în aceeaşi situaţie ca ea, transmiţându-le să nu se lase călcate în picioare.

Doresc să le spun să nu se lase călcate în picioare de nimeni. Pentru orice există dreptate şi nimeni şi nimic nu poate să îţi ia dreptul tău pentru care tu alergi şi munceşti zi de zi, chiar dacă pierzi sau câştigi. Tu te prezinţi în fiecare zi la antrenamente pentru ceea ce ţi se dă. Puţin, mult  - este al tău. Nu există stăpânul suprem, nimeni nu poate să te comande aşa cum doreşte, nu există aşa ceva. Din păcate, aşa e în România, zici: "lasă că o rezolv eu cumva" şi, în cele din urmă, vezi că singur nu poţi face nimic, trebuie să apelezi la organele abilitate. Pentru că aici, cum te prinde, cum te calcă în picioare fiindcă că eşti junioară şi cred că pot să te păcălească cum doresc. Nu îmi doream şi nu mă aşteptam ca la 21 de ani să am un conflict cu o echipă, însă chestiile acestea te maturizează. Din păcate termenul de fair-play în România nu mai există.

Bianca Barbu nu este singura sportivă ce a acţionat în judecată clubul din Alexandria. Monica Nicolaescu şi Bianca Veşcan au fost nevoite să apeleze şi ele la un avocat pentru a-şi face dreptate.

Cătălin Voicu nu a putut fi contactat de către Total Baschet. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!