Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia câştigă la Sfântu Gheorghe şi cucereşte medaliile de bronz

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
30.04.2014

LNBF Finala mica, jocul 2

65 - 77

22-13; 14-22; 16-20; 13-22

0 Statistica 2

Miroslav Popov şi elevele sale au reuşit să câştige prima medalie din LNBF pentru echipa din Alba Iulia deşi ACS Sepsi Sic le-a făcut viaţa grea pe parcursul primelor două sferturi. Depăşite valoric şi ca lungime a băncii de rezerve secuiencele au cedat în a doua jumătate a partidei şi se vor mulţumi doar cu ocuparea locului al IV-lea în LNBF (acelaşi ca şi la finalul sezonului regulat).

Debutul partidei este echilibrat cu cele două echipe succedându-se la conducere, dar de la 4-7 gazdele reuşesc 10 puncte consecutive, determinându-l pe antrenorul albaiuliencelor să solicite timp de odihnă şi să schimbe conducătoarea de joc. Jucătoarele echipate în albastru reuşesc să reducă din diferenţă prin performerele partidei cu numărul 1, Sasa Cadjo şi Chastity Reed. Finalul de sfert aparţine amfitrioanelor, Kalis Loyd înscriind ultimele 4 puncte inaitne de primă pauză şi ACS Sepsi Sic conducea cu 22-13.

Primele puncte din actul secund sunt marcate de Chadijah Whittington dar tot amfitrioanele se află la cârma partidei reuşind după coşul marcat de Florina Păscălău să se distanţeze la 13 lungimi: 29-16. Chastity Reed înscrie 3 coşuri consecutive şi Zoran Mikes solicită timp de odihnă. Acesta nu are efectul scontat şi Alba Iulia se apropie la 2 puncte (29-27) după reuşita Alexandrei Uiuiu iar când mai era de jucat un singur minut din primă jumătate, Annemarie Părău punctează de la distanţă şi Alba Iulia conduce pentru prima dată de la începutul sfertului inaugural. Totuşi ultimul coş înainte de pauză e marcat de Florina Păscălău şi după două sferturi gazdele conduc la limită 36-35.

Sfertul al treilea este mai echilibrat. Cele două echipe alternează la conducere până la scorul 49-48 (coş marcat de Kalis Loyd). De aici oaspetele reuşesc o prestaţie mult mai bună, mai ales pe fază de apărare şi se desprind beneficiind coşul de 3 puncte marcat de Sasa Cadjo. Breanna Salley şi Chadijah Whittington punctează la rândul lor şi cu toată opoziţia oferită de Lejla Bejtic iar Alba Iulia se află la conducere înainte de ultima secvenţă (52-55).

Ultimele 10 minute sunt dominate de jucătoarele din Cetatea Unirii. Elevele lui Zoran Mikes reuşesc să păstreze ecartul la valor rezonabile în prima jumătate a sfertului dar mai apoi echipa din Alba se distanţează la 10 puncte (58-68). Scorul se modifică în jurul acestei diferenţe până spre finalul partidei când Andrea Sinka reuşeşte să-şi treacă numele pe lista marcatoarelor (62-72). Tehnicianul gazdelor introduce garnitură de rezervă pe teren iar Boglarka Kaszoni închide tabela printr-o reuşită de la distanţă (65-77) şi medaliile de bronz iau calea spre Alba Iulia.

Principalele marcatoare au fost: Florina Păscălău 17 puncte, Lejla Bejtic 16 puncte şi Kalis Loyd 12 puncte de la Sfântu Gheorghe respectiv Sasa Cadjo (16 pucnte), Chastity Reed (15), iar Tiffany Brown şi Annemarie Părău câte 12 pentru Alba Iulia.

sursa foto: facebook/CSUAlbaIulia

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!