Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia câștigă la Timișoara și trece pe primul loc

Marius Petri

Marius Petri
16.10.2014

LNBF

Etapa a V-a

71 - 85

Sala "Constantin Jude"

1-4 Fișa meciului 4-1

În cadrul primului meci al etapei cu numărul 5 din Liga Națională de Baschet Feminin, BCM Tymes Timișoara și CSU Alba Iulia s-au confruntat pe parchetul sălii “Constantin Jude” din orașul de pe Bega.

Gazdele au început mai bine partida, menținându-se în frunte în primele 7 minute de joc. Minutele următoare au prezentat un joc echilibrat, cu cele două echipe alternând în fruntea meciului. Astfel, primul sfert s-a încheiat la egalitate, scor 21-21. Următoarele 10 minute s-au desfășurat în aceeași notă, cu o echipă a Timișoarei care a pierdut multe mingi, însă a reușit să se revanșeze în ciuda erorilor și să țină piept ardelencelor. Totuși, formația oaspete a fructificat mai bine ocaziile apărute, reușind să obțină un avantaj de 5 puncte la pauza mare: 37-32.

Încercările bănățencelor de a reveni la cârma partidei după reluare nu a avut sorți de izbândă în primele minute ale sfertului 3, diferența dintre cele două formații crescând treptat în favoarea echipei lui Miroslav Popov. Ardelencele au fost superioare în această a treia perioadă de joc, reușind să adauge 7 puncte la cele 5 avute în debutul reprizei, pentru un scor de 62-50 înaintea ultimului sfert.  Ultimele 10 minute de joc nu aduc nicio surpriză pe tabelă, meciul terminându-se cu victoria alba-iuliencelor la 14 puncte diferență, scor 85-71.

Jessica Kuster a fost cea mai bună marcatoare a formației din Ardeal, acumulând 24 de puncte și 4 recuperări. Prestații importante în echipa câștigătoare au mai avut Wumi Agunbiade, cu 21 de puncte, 4 recuperări, 2 assist-uri Valencia McFarland, autoare a 14 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări.

În ceea privește formația din Banat, Biljana Pesovic a ieșit din nou în evidență cu 25 de puncte, 8 assist-uri și 5 recuperări. Contribuții importante pentru gruparea alb-violetă au mai adus Vladinka Erak (17 puncte, 7 recuperări) și Jefimija Karakasevic, singura baschetbalistă în double-digits, cu 12 puncte înscrise și tot atâtea mingi prinse în apropierea panoului.

În altă ordine de idei, de remarcat este numărul foarte mare de mingi pierdute în tabăra gazdă, nu mai puțin de 24, din care 16 în prima repriză. Nereușitele din teren au determinat-o pe Adina Stoiedin, căpitanul Timișoarei, să izbucnească în plâns la un moment dat pe banca de rezerve, dovedind dorința de victorie din sânul lotului antrenat de Ljubomir Kolarevic, dar și forma foarte proastă prin care trece echipa. În urma acestei înfrângeri, Tymes continuă evoluția slabă din acest început de sezon, în care a înregistrat o singură victorie în cinci meciuri jucate în campionat.

CSU Alba Iulia, pe de altă parte, a urcat pe prima treaptă a clasamentului Ligii Naționale, poziție pe care se va situa până la meciul de sâmbătă dintre ICIM Arad și Universitatea CSM Oradea. Gruparea din Cetatea Unirii are un parcurs aproape fără cusur în această stagiune, reușind 4 victorii și înclinându-se în fața unui singur adversar, și anume campioanei en-titre, CSM Târgoviște.

*foto: oradestiri.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!