Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia nu va juca în următoarea ediție a LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.08.2018

CSU Alba Iulia nu va juca în următoarea ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Formația din Cetatea Unirii a intenționat să participe cu junioarele, dar nu va apela nici la această variantă. Alb-albastrele ar fi trebuit să înceapă campionatul cu o penalizare de 3 puncte după ce au retras satelitul în sezonul precedent.

Formalitățile pentru organizarea LNBF sunt suspendate până în 31 august, după disputa dintre federație și cluburi cu privire la plata taxei de garanție, astfel că situația în competiția feminină este în continuare incertă. Printre criteriile de eligibilitate pentru noul sezon se numără și lipsa datoriilor către federație.

Una dintre formațiile cu probleme este CSU Alba Iulia. Clubul din Cetatea Unirii a fost amendat cu 10.000 de euro în sezonul precedent, după ce și-a retras satelitul din Liga 1. Cum regulamentul stipula obligativitatea ca echipele secunde să joace în Liga 1, clubul din Alba Iulia a fost sancționat și cu -3 puncte pentru următoarea ediție a Ligii Naționale, precum și cu limitarea la 2 străine pe foaia de joc.

Echipa a luat în calcul varianta participării cu junioare în următoarea ediție de campionat, iar în grupa B taxa de garanție era jumătate, 5.000 de euro. Până la urmă nu se va folosi nici această variantă și campionatul feminin pierde încă o echipă. De menționat că CSU Alba Iulia a participat și la Liga Națională de 3x3, cerință obligatorie pentru înscrierea în LNBF. A fost la 4 turnee și a obținut calificarea la turneul final, dar nu s-a prezentat.

Alb-albastrele au mai „sărit” peste participarea în primul eșalon și în 2016-2017, când erau vicecampioane naționale. În 2016, CSU câștiga Liga Europei Centrale, juca finala Ligii Naționale și în semifinalele cupei, dar a avut probleme cu restanțele în ultima parte a sezonului. În vara lui 2016 s-au făcut transferuri, dar la final de august li s-a comunicat jucătoarelor că nu pot fi plătite pentru că nu sunt fonduri în conturile clubului și a urmat un sezon în liga secundă. Echipa a fost pe 4 la turneul de promovare, dar a profitat de faptul că bucureștencele de pe locurile 2 și 3 nu au putut participa în LNBF.

După un an de pauză, CSU Alba Iulia revenea în primul eșalon. Instabilitatea a continuat, însă, și în precedenta stagiune. Eșecul din primul tur al Cupei a dus la despărțirea de Vladimir Ivankovic, după aproximativ o lună. A venit la echipă Manuel Rodriguez, cu doar câteva zile înainte de startul în campionat. Au fost schimbări și la nivelul lotului. După o înfrângere drastică la Alexandria, alb-albastrele și-au revenit și au avut evoluții bune în turul primei faze a sezonului regulat.

La începutul anului 2018 au apărut multe probleme: accidentări, meciul pierdut la masa verde pentru că nu s-a achitat amenda tehnicului lui Cutaș și aceasta a intrat pe teren, întârzieri la plata jucătoarelor și plecări. CSU Alba Iulia a alunecat de pe locul 4 până pe 8, a jucat cu doar trei straniere în sfertul de finală cu campioana ACS Sepsi SIC, iar diferențele au fost de 36 și 52 de puncte. Nici în meciurile pentru locurile 5-8 alb-albastrele nu au avut prestații foarte reușite, iar în ultimul tur au rămas cu o singură jucătoare străină, un pivot tânăr care revenise după o accidentare gravă.

CSU Alba Iulia a jucat în primul eșalon din 2008 până în 2016 și în sezonul precedent. De la locul 14 (ultimul), la prima participare, alb-albastrele au crescut de la an la an, au fost patru sezoane consecutive în semifinalele campionatului și au ajuns până pe locul 2 în 2016. Au jucat două finale în Cupa României (2013 și 2015) și au câștigat de două ori Liga Europei Centrale (2014, 2016).

*foto: CSU Alba Iulia facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!