Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia obține victoria pe terenul celor de la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

Radu Bărăian

Radu Bărăian
19.02.2014

Liga Națională

Etapa XX

46-50

Sala Sporturilor „Kati Szabo”

15-5 Statistică 17-2

CSU Alba Iulia și-a adjudecat o victorie foarte importantă în deplasarea de la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, reușind să se impună cu 50-46 (7-15, 12-8, 12-10, 19-13), la capătul unui joc extrem de echilibrat. În urma acestei victorii, ardelencele au acumulat 36 de puncte în clasament, având un bilanț de 17 victorii și doar 2 înfrângeri. De cealaltă parte, Sepsi SIC are la activ 35 de puncte, cu 15 meciuri câștigate și 5 pierdute, însă cu un meci mai mult decât Alba Iulia.

Tehicianul formației gazde, Zoran Mikes, a început disputa cu un prim cinci format din K. Loyd, N. Ivancevic, L. Bejtic, S. Prahalis și J. Watson, timp în care Miroslav Popov a replicat prin J. Watson, C. Whittington, B. Salley, A. Părău, respectiv S. Cadjo.

Gazdele de la Sfântu Gheorghe au intrat foarte bine în partida cu ardelencele de la Alba Iulia, reușind în 4 minute scurse din joc să puncteze de 10 ori, timp în care adversarele au marcat un singur punct. Whittington, Părău și Uiuiu au sunat revenirea pentru formația oaspete, acestea reușind să vină după alte 2 minute la 5 puncte în spatele covăsnencelor, scor 12-7. Până la finalul actului de debut s-au mai marcat doar 3 puncte, toate de partea amfitrioanelor, astfel, după primele 10 minute ale încleștării, tabela înregistra 15-7 în favoarea celor de la Sepsi Sic. Cea de-a doua secvență a confruntării a fost una foarte săracă din punct de vedere al punctelor marcate, cele două formații marcând împreună 20 de puncte. Așadar, în sfertul cu numărul 2, baschetbalistele pregătite de Miroslav Popov s-au impus cu un parțial de 12-8, iar scorul la pauza mare era 23-19 pentru echipa organizatoare. 

Actul de după pauza mare a început cu ardelence la timona jocului, acestea înregistrând un run de 9-0 în primele 3 minute ale sfertului. Primele puncte ale gazdelor în penultimul act au venit după 3 minute și 41 de secunde, scorul în acel moment fiind 25-28. În debutul celui de-al 6-lea minut al sfertului, Samantha Prahalis a acumulat cea de-a 4-a greșeală personală, iar imediat a venit și un fault tehnic, care automat a adus eliminarea din joc a sportivei pentru cumul de greșeli personale. Fără una dintre cele mai periculoase arme ale echipei, Sepsi SIC a restabilit egalitatea la 30, iar până la finalul actului s-au distanțat la 2 puncte, scor 33-31. Cadjo a reușit primele 2 puncte ale sfertului decisiv, restabilind din nou echilibrul pe tabela de marcaj, scor 33-33. Cele două combatante au mers umăr la umăr pe aproape toată durata ultimei părți a jocului. Cu 30 de secunde înainte de final, fetele din Alba Iulia aveau un ușor avantaj de 1 punct în fața gazdelor, 46-45. Însă, cu Annemarie Părău necruțătoare de la linia de libere, reușind 4 din 4, CSU Alba Iulia s-a impus într-un final cu 50-46.  

Cea mai bună jucătoarea din angrenajul formației învingătoare a fost Annemarie Părău cu 18 puncte (5 rec), aceasta fiind urmată de S. Cadjo cu 9 puncte, C. Reed 6 (7 rec), C. Whittington 5 (12 rec), C. Whittington 4 (5 rec), M. Mandic 4, G. Toma 2, respectiv A. Uiuiu 2. Punctele formației gazde au fost înscrise de J. Watson 11 (11 rec), K. Loyd 10 (7 rec), N. Ivancevic 8 (5 rec), L. Bejtic 5, Z. Mitov 4, S. Prahalis 4 și E. Dinca 4.

*Foto: Sorin Stanciu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!