Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia primește vizita Olimpiei Brașov

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.02.2014

Liga Națională

Etapa XIX 

Sâmbătă, 15 februarie - Ora 18:00

Sala Sporturilor Alba Iulia

15-2 Fișa meciului 11-7

CSU Alba Iulia și Olimpia Brașov se vor întâlni sâmbătă, 15 februarie, într-un meci care contează pentru etapa cu numărul 19 din LNBF. Startul confruntării se va da începând cu ora 18:00. Cei doi arbitri care vor oficializa duelul vor fi Adrian Habor și Alexandru Ivan.

Baschetbalistele de la Alba Iulia pornesc ca favorite în această confruntare, însă brașovencele sunt pe val după ce și-au asigurat în mare parte participarea în play-off-ul acestei ediții de campionat. Gazdele disputei de mâine se poziționează pe locul al 3-lea în Liga Națională, având 32 de puncte la activ, cu un bilanț de 15 victorii și 2 înfrângeri, însă cu un meci mai puțin disputat, acesta fiind restanța din etapa precedentă cu CSM Oradea. De cealaltă parte, elevele pregătite de Dan Calancea sunt pe 6 în clasament, având 29 de puncte acumulate și un record de 11 meciuri câștigate și 7 pierdute. 

În ultimul meci, jucătoarele lui Miroslav Popov au cedat pe terenul campioanei en-titre și liderului la zi din LNBF, ICIM Arad, 66-51, rezultat prin care șansele formației din „Orașul Unirii” să termine pe prima poziție la sfârșitul sezonului regulat s-au diminuat considerabil. De partea opusă, gruparea de sub Tâmpa are la activ 4 victorii consecutive, asigurându-și în proporții foarte mari accederea în play-off. Olimpia a trecut în runda precedentă de Phoenix Galați, pe terenul acestora, cu 72-67. 

Confruntarea din această rundă dintre Alba Iulia și Brașov reprezintă cea de-a 12-a întâlnire directă din istoria celor două combatante. În toate cele 11 jocuri anterioare, câștig de cauză au avut fetele de la CSU Alba Iulia. Ultima încleștare s-a consemnat în turul actualei stagiuni, atunci când fetele lui Popov și-au adjudecat victoria în Sala Sporturilor D.P. Colibași, scor 73-34.

Una dintre cele mai importante piese din angrenajul formației din Brașov, baschetbalista Natasa Buceva, s-a accidentat destul de grav la tendonul lui Ahile în meciul cu Galați, iar din câte se pare aceasta va fi indisponibilă pănă la finalul sezonului.

*Foto: Sorin Stanciu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!