Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia și-a completat lotul cu două jucătoare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.03.2018

CSU Alba Iulia a adus două jucătoare noi înainte de finalul perioadei de transfer. Georgiana Plăvițu a revenit la gruparea pentru care a evoluat în sezonul trecut, în eșalonul secund. Kristina Arsenic este a doua achiziție. Sârboaica de 20 de ani revine după o accidentare și a jucat sezonul trecut în Spania.

Formația din Cetatea Unirii a abordat Final 8-ul Cupei României cu un lot subțiat după plecările lui Radovic și Omerbasic. În aceste condiții, alb-albastrele au pierdut doar la zece puncte în sfertul cu CSM Satu Mare.

Cele două echipe se întâlnesc din nou la Final 4-ul Ligii Europei Centrale, programat la finalul săptămânii, la Brașov. Dacă în cupă echipele au fost obligate să joace în permanență cu două românce pe teren, în CEWL formațiile românești pot să folosească toate cele 5 străine în același timp pe teren.

CSU Alba Iulia a readus-o la echipă pe Georgiana Plăvițu, care a evoluat pentru alb-albastre și în sezonul precedent, în Liga 1. Fundașul de 24 de ani a trecut de-a lungul carierei pe la CSS Râmnicu Vâlcea, CS Universitatea Cluj-Napoca, CS Nova Vita Târgu Mureș, CS Olimpia Brașov, SCM CSS Craiova, CET Govora și CSU LPS Alba Iulia.

La turneul de promovare din sezonul trecut, când CSU LPS Alba Iulia a fost pe 4, Plăvițu a avut medii de 5.3 puncte, 3.7 recuperări și 3.7 pase decisive. A jucat 26:39 minute/meci în cele 3 partide, cu 2 eficiență medie. Cele mai multe minute în primul eșalon le-a jucat la Olimpia Brașov în sezonul 2011-2012. Atunci a avut o medie de 10:39 minute/meci în 30 de partide.

Kristina Arsenic este pivot și are 20 de ani. A ajuns în semifinale la europenele U18 și U20 cu naționala Serbiei, dar anul trecut a suferit o accidentare gravă. Pivotul s-a accidentat la antrenament în luna martie când a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior de la genunchiul drept. Era legitimată la Celta Vigo, formație din liga secundă spaniolă.

De-a lungul carierei, Arsenic a trecut pe la Steaua Roșie Belgrad, unde a jucat 5 meciuri în sezonul 2013-2014. A urmat o experiență în Slovenia, la Grosbasket, iar în sezonul 2015-2016 a jucat în 21 de partide pentru ZKK Kraljevo în prima ligă din Serbia, având medii de 11.6 puncte și 7.7 recuperări în 26 de minute/meci. Cu Celta Vigo a evoluat în 17 meciuri din liga secundă spaniolă și a avut 5.4 puncte și 3.7 recuperări în aproximativ 16 minute.

CSU Alba Iulia joacă sâmbătă în meciul de deschidere al Final 4-ului de la Brașov. Partida dintre CSM Satu Mare și CSU Alba Iulia se joacă sâmbătă, 3 martie, de la ora 16:30 la sala D.P. Colibași. A doua zi sunt programate finalele de la orele 16 și 18. Pentru CSU va urma turneul grupei 6-9 în perioada 16-18 martie.

*foto: celtabaloncesto.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!