Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia va primi replica lui Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în derby-ul etapei a XII-a din LNBF

Eduard Popa

Eduard Popa
05.12.2015

csu_alba_iulia_sepsi_sic

CSU Alba Iulia va înfrunta pe propriul parchet puternica echipă a celor de la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, în cel mai important meci al etapei a XII-a din Liga Naţională de Baschet Feminin (LNBF).

Partida reprezintă o reeditare a finalei Cupei României de anul trecut, câştigată de Sepsi SIC cu scorul de 61-54. De asemenea, albaiuliencele vor încerca să îşi obţină revanşa după înfrângerea din prima etapă a LNBF, în care au pierdut cu scorul de 70-36.

Albaiuliencele se aflau pe locul trei înaintea acestei etape, cu 7 victorii din primele 10 meciuri jucate. CSU vine după două victorii clare în faţa unor echipe fără pretenţii, Rapid Bucureşti (81-26) şi CSM Satu Mare (108-52). Cea mai bună marcatoare a echipei din Cetatea Unirii este Adrienne Webb, cu 13,7 puncte, urmată de Mariah King, cu 12,5 puncte. De asemenea, Sonia Ursu a adunat statistici impresionante în acest sezon, cu 10,2 puncte, 7,4 recuperări şi 4 pase decisive, având un indice al eficienţei de +14,8. Ea este urmată la capitolul eficienţă de Jelena Antic (+13,4), care a adunat 9,7 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive.

De partea cealaltă Sepsi SIC Sfântu Gheorghe şi-a depus serios candidatura la titlu în turul acestui sezon. Elevele lui Zoran Mikes sunt singurele rămase neînvinse în sezonul 2015/2016, reuşind zece victorii din tot atâtea partide. Ca şi în cazul celor de la Alba Iulia, Sepsi au la rândul lor un număr mare de jucătoare care contribuie la succesul echipei. În primul rând, din punct de vedere statistic se afirmă Shante Evans, care are o medie de double-double (15,9 puncte, 11,3 recuperări), fiind lidera echipei atât la puncte, cât şi la recuperări şi eficienţă (+19,4). Chucky Jeffery a strâns la rândul său 12,3 puncte, 7 recuperări şi 5 pase decisive, Matea Tavic a marcat 13,3 puncte pe meci, Dominique Marshall a adunat 12,3 puncte şi 6,8 recuperări, iar conducătorul de joc al naţionalei României, Annemarie Părău este cea mai bună pasatoare a echipei (5,3 pase decisive), dar a strâns şi 10,3 puncte şi 3,8 recuperări.

Partida de astăzi va fi cea de-a 16-a întâlnire dintre cele două echipe. CSU Alba Iulia conduce în continuare cu 9-6 în duelurile directe, dar nu a mai câştigat din 5 noiembrie anul trecut, când a învins în deplasare, scor 77-74. De atunci Sepsi a adunat 6 victorii consecutive.

Partida dintre CSU Alba Iulia şi Sepsi SIC Sfântu Gheorghe din cadrul etapei a XII-a se va juca astăzi, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor din Alba Iulia. 

*foto: facebook CSU Alba Iulia/ Sorin Stanciu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!