Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Olimpia Brașov învinge la Mureș după un meci echilibrat

Noémi Csiki

Noémi Csiki
01.02.2013


65-69

(20-17, 10-17, 19-14, 16-21)

4-14 Statistică 8-10

Deși niciuna dintre echipe nu are pretenții la primele locuri ale clasamentului Ligii Naționale de baschet feminin, întâlnirea dintre Nova Vita Tîrgu Mureș și CSU Olimpia Brașov s-a dovedit una echilibrată și interesantă.

Gazdele au avut parte de un start reușit și s-au instalat la conducere în primele minute, depășind pragul de 10 puncte diferență în minutul șapte al jocului, după o serie de 8 puncte marcate fără coș primit. În acel moment, antrenorul echipei brașovene a solicitat primul minut de odihnă, după care formația oaspete a replicat printr-o serie similară, tot de 8 puncte marcate, scorul devenind astfel strâns din nou.

Nova Vita a început sfertul al doilea cu un avantaj minim, de la 20-17, și s-a menținut la conducere până la mijlocul sfertului. Acest act al doilea al meciului a fost câștigat de echipa oaspete, care a început să-și croiască drumul spre victorie.

După pauza mare, jocul s-a reluat de la scorul de 30-34. Olimipia a început prin a mări această diferență de scor la 9 puncte, ceea ce a fost și cel mai mare avantaj înregistrat în favoarea lor în cursul partidei. Mureșencele au revenit și au egalat la mijlocul sfertului al treilea (41-41). 

Din acel moment, diferența de scor nu a mai depășit 5 puncte până la finele meciului. CSU Olimpia avea un avantaj de 2 puncte, când Takesha Riggs a fost faultată cu 18 secunde înainte de fluierul final. Riggs (care, de altfel, a reușit un meci excelent), a ratat ambele aruncări de penalizare. În timpul rămas, mureșencele au recurs la un fault tactic rapid, în urma căruia Brandie Hoskins a fructificat ambele încercări de la linia de libere. Astfel s-a stabilit scorul final de 65-69, care a însemnat a opta victorie la activ în acest sezon pentru CSU Olimpia.

În ambele tabere, antrenorii s-au bazat extrem de mult pe cinciul de start, toate jucătoarele titulare primind peste 30 de minute fiecare, la Nova Vita chiar peste 35. Bilijana Stjepanovic, Takesha Riggs și Lashawn Johnson au jucat câte 40 de minute.

Remarcatele partidei au fost: Nina Djokovic (double-double) cu 21 de puncte și 11 recuperări și Bilijana Stepanovic cu 17 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, iar de partea gazdelor Takesha Riggs a reușit o prestație mult peste media ei personală, cu 19 puncte, 8 recuperări, 7 pase decisive și 3 intercepții, iar Chantel Hilliard a totalizat 15 puncte și 14 recuperări.

În etapa următoare, Nova Vita va avea șanse mai mari la o victorie: echipa se va deplasa la Oradea, în timp ce Olimpia va primi vizita unui adversar mai „greu”, din Alba Iulia.

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca paulvero :

    d-soara Noemi Csiki!
    Va rog sa va controlati un pic comentariile si sa va rezumati doar la informatii concrete pe viitor.D c spun asta?Ieri in articolul D-voastra: http://totalbaschet.ro/articol/Nova-Vita-Olimpia-Bra%C8%99ov-deschide-etapa-20-%C3%AEn-LNBF~18434,
    v-ati hazardat "un pic" vis-a-vis de sansele echipei din Targu Mures (le-ati considerat aproape nule),meciul jucandu-se pana in ultima secunda.Sa nu mai mentionez faptul ca "accidentata" D.Walker a jucat 39,08 minute (adevarat nu sunt 40).Pe viitor ,sa va rezumati la informatii concrete si eventual lasati parerea D-voastara pt prieteni si apropiati.Restul lasati sa decida specialistii fenomenului...

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca paulvero :

    ps
    ps.:oricum, articolul D-voastra de ieri le-a ambitionat pe fetele din Targu Mures , care au fost f aproape de victorie.

    cu 11 ani în urmă (01.02.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!