Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Oradea și ACS Rookies vor colabora pentru baschetul feminin orădean

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.08.2019

CSU Oradea și ACS Rookies vor colabora pentru baschetul feminin orădean

După o a doua parte a sezonului trecut marcată de probleme financiare, conducerea CS Universitar Oradea a ajuns la un acord cu ACS Rookies pentru un proiect de durată medie. Scopul este crearea unei echipe care se bazează pe tinerele din pepiniera proprie. Attila Veres, cel care a pus bazele clubului de junioare, va fi antrenorul celor de la CSU Rookies.

 CSU CSM Oradea a început ediția 2018-2019 a Ligii Naționale de Baschet Feminin în grupa valorică B, cu ambiții destul de mari. Formația bihoreană a adus și două straniere în lot și a terminat pe locul 2 în prima fază a campionatului, cu 20 de puncte (9 victorii/3 înfrângeri), la două puncte de primul loc. În partea a doua a sezonului echipa din Oradea s-a confruntat cu probleme financiare și a încheiat campionatul cu un lot foarte tânăr. După depunctarea Rapidului și a celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc cu 5 puncte (nu au îndeplinit cerința obligatorie cu echipa în campionatul de junioare), CSU CSM Oradea a urcat pe doi la finalul Grupei Galbene (32 de puncte, 11 victorii/11 înfrângeri), după CSM Târgu Mureș.

Cum mureșencele erau în primul sezon de existență, regulamentul nu le permitea să urce în play-off, astfel că orădencele au fost cele care au intrat în faza eliminatorie, acolo unde s-a văzut diferența de experiență față de echipele cu pretenții și straniere în lot. În primul tur de play-off au fost trei înfrângeri la scor cu campioana ACS Sepsi SIC, iar în următoarele două tururi pentru locurile 5-8 bihorencele au pierdut cu 0-2 în fața celor de la CSM Târgoviște și Phoenix Știința Constanța. Cu constănțence au fost diferențele cele mai mici.

La conducerea Clubului Sportiv Universitar orădean au fost schimbări, iar CSU a ajuns la un acord cu ACS Rookies pentru un proiect cu o durată medie, după cum a anunțat site-ul celor de la Rookies. Noua echipă CSU Rookies Oradea ar urma să fie construită cu 6-7 jucătoare de la echipa U18, alături de care vor evolua jucătoare care au mai jucat la Oradea în sezoanele trecute, dar nu sunt excluse și alte transferuri.

„Clubul nostru dorește să creeze o echipă de senioare, fanion a baschetului feminin orădean , ca tinerele noastre sportive să își dorească după terminarea anilor de juniorat , să ajungă să facă parte din acest proiect”, se arată pe bcrookies.com.

CS Universitar Oradea va asigura finanțarea calendarului competițional, iar ACS Rookies ar urma să se ocupe de salarizare.

„Din vechiul lot de jucătoare nu a mai rămas practic nimeni. Noua echipă va prelua jucătoarele cele mai mari ca vârstă de la ACS Rookies. Vom încerca de asemenea să păstrăm câteva din vechile componente ale echipei. Nu excludem nici posibilitatea unor transferuri, de la alte cluburi din ţară. Dorim să încropim o echipă tânără, cu perspective de progres în perioada care urmează. Clubul Sportiv Universitar va asigura finaţarea calendarului competiţional, iar ACS Rookies se va ocupa de partea de salarizare a jucătoarelor. Sperăm ca lucrurile să decurgă bine şi să asigurăm o stabilitate financiară corespunzătoare a echipei”, a declarat Sorin Buhaş, directorul CS Universitar Oradea, pentru jurnalbihorean.ro.

Reamintim că s-a propus ca în acest an  să fie o singură competiție de senioare, care ar urma să aibă grupe zonale în prima fază. Attila Veres va reveni în primul eșalon din țara noastră după 7 sezoane. Acesta a fost pe banca celor de la LMK Sepsi Sfântu Gheorghe în sezoanele 2009-2010 și 2010-2011 și BBALL 6 Sepsi BC în sezonul 2011-2012. A urmat o experiență în Luxemburg la BBC Telstar Hesperange, din 2012 până în 2015. Înainte să treacă la feminin a antrenat și echipa masculină de la CSM Oradea. A fost și în staff-ul naționalei de senioare a României, dar și la reprezentativele de junioare. 

Este printre cei trei fondatori ai Asociației Sportive ROO KIES Oradea, înființată în 2007, dar care a avut activitate din 2016, conform site-ului clubului. Cel mai bun rezultat al celor de la ACS Rookies în sezonul 2018-2019 a fost bronzul din CN U16. Formația orădeană a fost pe locul 5 la U15 și U13, a câștigat turneul final B la U18 și a participat și la minibaschet și babybaschet.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!