Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Ploieşti şi BC Timişoara reeditează finala de anul trecut

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.03.2013


LNBM - Etapa a 26-a

Sala Sporturilor Brazi

vineri, 8 martie, ora 19:15

d. Digi Sport



 18-7  Fișa meciului
17-8

Runda cu numărul 26 a Ligii Naţionale de Baschet masculin programează reeditarea finalei de anul trecut, dintre CSU Ploieşti şi Baschet Club Timişoara. Derby-ul din deschiderea etapei se joacă la Sala Sporturilor din Brazi şi poate fi vizionat în direct, pe postul Digi Sport 1, începând cu ora 19:15.

În sezonul precedent cele două combatante s-au întâlnit nu mai puţin de 8 ori, patru confruntări disputând în playoff, două în Cupa României respectiv două în campionat. Bănăţenii au început în forţă sezonul anterior, izbutind să câştige ambele dispute din sezonul regulat, respectiv să se califice în Final Four-ul Cupei Românei graţie coşaverajului, însă l-au încheiat modest. Oboseala şi-a spus cuvântul în rândul jucătorilor pregătiţi de Predrag Badnjarevic care şi-au consumat toată benzina înaintea finalei campionatului. Experienţa prahovenilor combinată cu performanţele excelente ale lui Cătălin Burlacu au adus un nou titlu în judeţul Prahova, CSU impunându-se cu un neverosimil 4-0 la general.

Stagiunea actuală a început aproimativ la fel de bine pentru BC Timişoara, jucătorii timişoreni izbutind un nou succes în faţa campioanei en-titre. Zlatko Jovanovic a fost vioara întâi în duelul ce a avut nevoie de o repriză suplimentară pentru a decide formaţia învingătoare, încheiat cu scorul de 103-91. A fost cea de a 3-a victorie consecutivă, în sezonul regulat, realizată de Timişoara, ultimul succes al prahovenilor datând de mai bine de 2 ani, atunci când CSU se impunea în Sala Constantin Jude, scor 82-64.

În momentul de faţă CSU Ploieşti pare a fi echipa mai în formă, trupa lui Dado Arnautovic având la activ cinci victorii în ultimele cinci partide disputate. De partea cealaltă BC Timişoara suferă la capitolul omogenitate, dovadă fiind ultimele rezultate înregistrate mai ales în deplasare, acolo unde bănăţenii nu au mai învins din 18 decembrie 2012! Un alt aspect ar fi legat de aducerea lui Devan Downey şi mutarea lui Jovanovic pe poziţia 2, sârbul având o prestaţie modestă în confruntarea cu SCM "U" Craiova. Totuşi, toate aceste aspecte ar putea aduce un element surpriză care i-ar putea surprinde pe ploieşteni.

În ceea ce priveşte gruparea favorită, luând în calcul ultimele rezultate, forma acutală a ambelor echipe respectiv terenul propriu, CSU Ploieşti porneşte cu prima şansă. Chiar şi aşa, o eventuală victorie, a bănţenilor nu ar surprinde pe nimeni, fiind practic în ton cu rezultatele din ultima perioadă.

*FRB nu a publicat brigada de arbitrii delegată la acest confruntare în momentul redactării materialului

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gogu :

    victorie fara dubii
    In fata Asesoftului orice echipa pare mica.

    cu 11 ani în urmă (08.03.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Ploiesti!
    DA,cu astfel de arbitraje aveti campionatul deja luat!
    E clar cand joaca Ploiestiul arbitrii au 2 REGULAMENTE,unul pentru Ploiesti si altul pentru...restul!
    Altfel,rugati-va sa nu se accidenteze Burlacu ,ca daca se accidenteaza totul se naruie pentru Ploiesti!
    Tot jocul e facut in jurul lui,e vital!

    cu 11 ani în urmă (08.03.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!