Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Rookies Oradea și ACS KSE Târgu Secuiesc se întâlnesc în retur la 10 zile după jocul tur din LNBF

CSU Rookies Oradea și ACS KSE Târgu Secuiesc se întâlnesc în retur la 10 zile după jocul tur din LNBF

CSU Rookies Oradea și ACS KSE Târgu Secuiesc sunt echipele cu cea mai scurtă perioadă fără meciuri oficiale cât a fost pauza pentru naționale. Cele două formații s-au întâlnit acum zece zile în etapa a 4-a din grupa Vest, iar astăzi joacă din nou, de la ora 18:30, partida din retur contând pentru etapa a 9-a. Covăsnencele s-au impus cu 13 puncte în primul duel și au un avans de 3 puncte în clasament.

Partida tur, din etapa a 4-a, s-a disputat în 10 noiembrie și a fost ultima din campionat înainte de pauza pentru meciurile echipei naționale. Covăsnencele s-au impus cu 55-42 după ce au condus și la 23 de puncte. Kayla Mobley era cea mai eficientă jucătoare în meciul tur, cu 20 de puncte și 14 recuperări. 20 de puncte a reușit și Jade Vega pentru ACS KSE, plus 7 recuperări. De la orădence Allison Zalin încheia în double-double cu 16 puncte și 19 recuperări. Atunci gazdele au făcut diferența cu două reușite în plus din semicerc și cu 9 libere transformate mai mult. 24-9 a fost scorul la puncte înscrise după turnovers.

Pentru CSU Rookies Oradea a fost a 4-a înfrângere din această ediție de campionat, după cea de la Cluj-Napoca (48-89) și cele două de acasă cu CSM Satu Mare (22-73) și FCC Baschet Arad (43-85). Bihorencele sunt pe locul 5 în grupa Vest cu 4 puncte.

Victoria din tur a fost a 3-a pentru ACS KSE Târgu Secuiesc în grupa Vest, după cea de la Târgu Mureș (80-43) și de acasă cu Universitatea Cluj-Napoca (60-54). Singura înfrângere în startul de campionat pentru formația din Târgu Secuiesc a fost cea din etapa a 3-a, când pierdea la Satu Mare cu 39-70.  Covăsnencele sunt pe locul secund cu 7 puncte și pot urca pe prima poziție dacă se impun astăzi, fiind la un punct în spatele sătmărencelor.

Ruxandra Chiș este coșghetera bihorencelor în campionat, cu o medie de 11,5 puncte pe meci în cele patru runde, fiind și cea mai bună pasatoare cu 3 assist-uri pe partidă. Teodora Saric o urmează cu 9 puncte pe meci, iar Allison Zalin este cea mai bună recuperatoare a orădencelor, cu o medie de 11,8 recuperări. CSU Rookies mai are o stranieră în lot, Ivana Vujovic. În ceea ce privește jucătoarele autohtone, Attila Veres mai are una cu experiență în LNBF, Melania Kokovay, iar pe lângă acestea sunt junioarele de la Rookies.

De partea cealaltă, ACS KSE Târgu Secuiesc are doar două straniere în lot, cele mai bune marcatoare ale echipei. Kayla Mobley iese în evidență cu 18,3 puncte pe meci și 13 recuperări, în timp ce Jade Vega are 12,8 ppg și 3 assist-uri. Pe lângă cele două americance, Alpar Farkas mai are la dispoziție un nucleu important de românce pe care echipa s-a bazat și în precedenta ediție a LNBF, la care s-a alăturat Kinga Domokos.

Confruntarea din tur a fost a 9-a oficială între cele două echipe, începând din 2017. A fost a 3-a victorie la rând a covăsnencelor, care conduc cu 6-3 la general în duelurile directe cu orădencele. Primele două confruntări au fost în Liga 1, câștigate de bihorence, iar ACS KSE egala situația la general după ce se impunea în ambele jocuri din primul tur al Cupei României de anul trecut. Au urmat duelurile din prima fază a sezonului regulat din precedenta ediție a LNBF, când cele două formații au fost în grupa a doua valorică și și-au împărțit victoriile, fiecare câștigând acasă. În Grupa Galbenă din faza a doua covăsnencele s-au impus în ambele partide, când orădencele erau deja cu un lot foarte tânăr.

CSU Rookies Oradea și ACS KSE Târgu Secuiesc se întâlnesc astăzi, de la ora 18:30, la sala Universitatea Oradea. Partida contează pentru etapa a 9-a a grupei Vest și a fost mutată cu o lună înainte de data la care era programată inițial. Celelalte meciuri din acea rundă ar urma să se dispute în 21 decembrie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!