Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Rookies Oradea și CSM Satu Mare se întâlnesc în runda a 2-a a grupei Vest

CSU Rookies Oradea și CSM Satu Mare se întâlnesc în runda a 2-a a grupei Vest

CSU Rookies Oradea primește în acestă seară, de la ora 18, vizita vicecampioanei CSM Satu Mare, într-un meci contând pentru etapa a 2-a a grupei Vest din Liga Națională de Baschet Feminin. Alb-roșiile vin după o victorie acasă în runda inaugurală a grupei, iar orădencele după o înfrângere. Ultima confruntare între cele două în primul eșalon s-a consemnat în martie 2015. A fost atunci a 17-a victorie la rând a CSM-ului în fața formației bihorene. CSU Oradea are un succes cu alb-roșiile în 2008, la primul duel direct din prima ligă.

CSU Rookies Oradea, cum se numește formația bihoreană din acest sezon, dispută astăzi prima partidă pe propriul teren în noua ediție de campionat. Tânăra formație pregătită de Attila Veres a început meciurile oficiale în deplasare la Universitatea Cluj. Gazdele s-au impus miercuri cu 89-48. Ruxi Chiș a fost principala marcatoare a bihorencelor, cu 22 de puncte, iar Alexandra Mangra a urmat-o cu 13. Pentru CSU Rookies au evoluat în acel meci doar două din cele trei straniere anunțate pentru noul sezon, lipsind pivotul Teodora Saric. Formația orădeană a avut probleme la recuperare în confruntarea din prima rundă, cu 26 de mingi prinse la panou (12 de Allison Zalin) față de 55 de recuperări în dreptul gazdelor.

CSM Satu Mare a jucat cu o zi mai târziu meciul din prima rundă și s-a impus acasă cu 62-54 în fața celor de la FCC Baschet Arad. A fost un meci destul de echilibrat, cu alb-roșiile la conducere cu diferențe mici. Bernice Mosby a fost coșghetera acelei partide, cu 24 de puncte, plus 8 recuperări, iar Maja Miljkovic a contribuit cu 13 puncte și 9 assist-uri. Brittany Denson a resimțit dureri la genunchi și vineri a mers la Cluj-Napoca pentru investigații, conform presei locale.

Atât CSU Rookies Oradea, cât și CSM Satu Mare au schimbat antrenorii în această vară. Formația orădeană îl are pe Attila Veres pe bancă și un lot schimbat în mare parte. CSU a început colaborarea cu Rookies, astfel că tinerele din lot vin de la clubul privat. Pe lângă acestea au fost aduse și trei straniere fără prea multă experiență, una singură având deja jumătate de sezon în LNBF (Ivana Vujovic). CSM Satu Mare îl are pe bancă pe Goran Boskovic în acest sezon și a păstrat câteva jucătoare din stagiunea precedentă. Vicecampioana are un lot echilibrat, cu românce și straniere experimentate și s-a întărit mult pentru regula U23.

În perioada 2008-2015 au fost 18 confruntări directe între CSU Oradea și CSM Satu Mare. Bihorencele s-au impus la primul duel, în octombrie 2008, cu 58-50 acasă. Atunci Adina Stoiedin era în lotul celor de la CSM U Oradea. Pivotul joacă în acest sezon pentru CSM Satu Mare. Returul le-a revenit sătmărencelor cu 71-52. Acea victorie a deschis seria de 17 succese consecutive obținute de alb-roșii cu bihorencele, cu meciuri în general adjudecate la diferențe destul de mari de sătmărence (105-50 cea mai mare), dar au fost și jocuri cu diferențe sub 10 puncte.

Partida dintre CSU Rookies Oradea și CSM Satu Mare se dispută astăzi, de la ora 18:00, la sala Universității din Oradea. Vor arbitra Cristian Trofim, Tudor Crișan și Lorand Bukuresti.

*foto: gazetanord-vest.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!