Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Rookies Oradea și FCC Baschet Arad se întâlnesc din nou în LNBF după patru ani

CSU Rookies Oradea și FCC Baschet Arad se întâlnesc din nou în LNBF după patru ani

CSU Rookies Oradea și FCC Baschet Arad joacă sâmbătă, de la ora 18:00, într-un meci din etapa a 3-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Cele două echipe se întâlnesc din nou în primul eșalon după patru sezoane. Arădencele au 26 de victorii la rând din 2005, de când sunt disponibile statisticile pe site-ul nostru, până în 2015. Ambele formații vin după înfrângeri în cupă.

CSU Rookies Oradea a început campionatul cu două înfrângeri, 48-89 la Cluj-Napoca și 22-73 acasă cu CSM Satu Mare. Echipa este schimbată aproape complet față de stagiunea precedentă, existând parteneriatul cu Rookies, foarte multe jucătoare noi față de lotul cu care CSU CSM Oradea încheia campionatul precedent pe 8 și un nou antrenor, Attila Veres. Ruxandra Chiș este lidera bihorencelor în acest debut de campionat, cu 13 puncte pe meci, iar Allison Zalin este cea mai bună recuperatoare cu 13 recuperări pe meci.

FCC Baschet Arad are o înfrângere (54-62 la Satu Mare) și o victorie (76-34 acasă cu BC Sirius Târgu Mureș). Galben-albastrele au făcut și ele schimbări în lot, inclusiv pe bancă, cu Dejan Mudresa nou antrenor, dar au și păstrat câteva jucătoare importante din stagiunea precedentă. Cele trei straniere arădene, Adrienne Webb, Jefimija Karakasevic și Brankica Hadzovic au medii de peste zece puncte în cele două partide, 15,5 în dreptul americancei.

Ambele formații vin după înfrângeri în Cupa României, în partidele disputate miercuri. CSU Rookies Oradea a cedat acasă cu CSM Alexandria, scor 52-67, reducând diferența după ce a fost condusă și la 29 de puncte. Ruxi Chiș a fost cea mai bună marcatoare la bihorence cu 15 puncte. FCC Baschet Arad a pierdut pe terenul rivalei CSM Târgoviște, scor 60-53, într-un meci în care Brankica Hadzovic a fost coșgheteră cu 17 puncte. Arădencele au avut un început mai slab și au redus diferența pentru meciul doi după ce au fost conduse cu 19 puncte. Retururile sunt programate miercuri, 23 octombrie.

CSU Oradea și ICIM Arad s-au întâlnit ultima dată în Liga Națională în ianuarie 2015. Atunci arădencele câștigau la Oradea cu 81-41. Galben-albastrele au un run de 26 de succese contra bihorencelor din 2005 (de când sunt statisticile de pe site-ul nostru) până în 2015. Alb-albastrele au jucat câteva sezoane în Liga 1, unde au întâlnit satelitul echipei de pe Mureș. CSU a revenit în LNBF vara trecută, după unirea celor două campionate de senioare, a evoluat în a doua grupă valorică și nu s-a intersectat în meciurile de clasament cu arădencele (locul 3 la final).

Meciul dintre CSU Rookies Oradea și FCC Baschet Arad se joacă sâmbătă, de la ora 18:00, la Sala Universitatea. Vor arbitra Ionuț Moraru, Alina Dekany și Ianca Szocs, iar comisar va fi Radu Bucerzan.

*foto: CSM Oradea facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!