Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Rookies Oradea și Universitatea Cluj deschid returul în grupa Vest a LNBF

CSU Rookies Oradea și Universitatea Cluj deschid returul în grupa Vest a LNBF

CSU Rookies Oradea primește astăzi, de la ora 18:30, vizita Universității Cluj-Napoca în meciul care deschide returul în grupa Vest din Liga Națională de Baschet Feminin. Bihorencele au rămas singurele care nu au cunoscut încă gustul victoriei în acest campionat și sunt la două puncte de „U” în clasament, dar au un meci în plus. Ambele formații vin după înfrângeri în ultima etapă din tur.

CSU Rookies Oradea a ratat în runda precedentă șansa de a bifa prima victorie în noua formulă. Bihorencele au multe tinere sub 18 ani în lot și au dorit inițial să meargă în Liga 1 (dar au venit în LNBF la cererea federației). Luni au întâlnit acasă cealaltă echipă din grupă cu înfrângeri pe linie. BC Sirius Târgu Mureș s-a impus la Oradea cu 64-46, astfel că CSU Rookies rămâne singura echipă care n-a câștigat încă în acest campionat. Orădencele au ajuns la 6 înfrângeri la rând, având alte trei pe propriul teren (22-73 cu CSM Satu Mare, 43-85 cu FCC Baschet Arad și 53-81 cu ACS KSE Târgu Secuiesc). Cu 6 puncte formația orădeană este ultima în grupa Vest.

CS Universitatea Cluj-Napoca ocupă locul 3 cu 8 puncte după 3 victorii și 2 înfrângeri. Clujencele vin după meciul pierdut duminică pe terenul vicecampioanei CSM Satu Mare, cu 54-68. În acel joc a revenit pe teren Alexandra Uiuiu, dar la oaspete nu a jucat Mariah King, accidentată. În deplasare, alb-negrele mai au o victorie (64-62 la FCC Baschet Arad) și o înfrângere (54-60 la ACS KSE Târgu Secuiesc). Celelalte două victorii ale clujencelor au venit pe teren propriu, cu ultimele două clasate.

În meciul tur Universitatea Cluj câștiga cu 89-48 acasă cu CSU Rookies Oradea, dominând la recuperări, 55-26. Mariah King era coșghetera partidei cu 27 de puncte, iar Artavia Ford și Tunde Kilin încheiau în double-double pentru gazde, cu 22 de puncte și 10 recuperări, respectiv 13 puncte și 14 pase decisive. Ruxandra Chiș reușea 22 de puncte pentru orădence, iar Alexandra Mangra înscria 12. Tânăra jucătoare de la CSU Rookies nu a mai jucat din etapa a 3-a, fiind accidentată grav.

CSU Rookies Oradea are trei straniere în lot (nu au evoluat toate în tur). Teodora Saric are cea mai mare medie de puncte a echipei, 11,3 ppg în 4 partide. Ruxandra Chiș (a jucat în 6 meciuri) o urmează cu 10,8 puncte pe meci, fiind și cea mai bună pasatoare a orădencelor cu 3,3 assist-uri în medie. Allison Zalin este cea mai bună recuperatoare (medie de 10), având 6,3 puncte pe meci.

Universitatea Cluj are în acest start de campionat două straniere în lot, sub panou. Artavia Ford este coșghetera echipei cu 20,6 puncte pe meci în 5 runde, dar și cea mai bună recuperatoare cu 12,4 recuperări pe partidă. Mariah King o urmează cu 18,5 ppg și 10,3 recuperări în patru jocuri. Tunde Kilin este cea mai bună pasatoare a echipei cu 5,4 assist-uri pe meci în cinci runde, cu o medie de 8,8 puncte.

Din 2005 (de când sunt disponibile statisticile de pe site-ul nostru) până acum au fost 27 de confruntări oficiale între cele două echipe, cu o pauză în perioada 2015-2019, cât CSU Oradea a jucat în Liga 1. Orădencele au câștigat 9 dintre aceste confruntări, în timp ce Universitatea Cluj și-au adjudecat 18. Alb-negrele au câștigat ultimele 4 dueluri, iar orădencele s-au impus ultima dată în octombrie 2014.

Partida dintre CSU Rookies Oradea și CS Universitatea Cluj se dispută astăzi, de la ora 18:30, la Universitatea Oradea. Vor arbitra Dan Narcis, Zsolt Csiki și Lorand Bukuresti, iar comisar din partea FRB va fi Radu Bucerzan.

*foto: frissujsag.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!