Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Rookies Oradea vs Sirius Târgu Mureș, duelul ultimelor clasate din grupa Vest în LNBF

CSU Rookies Oradea vs Sirius Târgu Mureș, duelul ultimelor clasate din grupa Vest în LNBF

CSU Rookies Oradea și BC Sirius Târgu Mureș se întâlnesc luni, 25 noiembrie, de la ora 13:00, în ultima etapă a grupei Vest din Liga Națională de Baschet Feminin. Cele două sunt singurele care nu au cunoscut încă gustul victoriei în această ediție de campionat. Mureșencele vin după primul succes stagional, obținut în Cupa României, înainte de pauza de naționale. Orădencele sunt în căutarea primei victorii din acest sezon.

Cele două echipe au avut un început dificil de campionat și ocupă ultimele locuri în grupa Vest, cu înfrângeri pe linie. CSU Rookies Oradea este pe locul cinci, cu 5 puncte, după 5 eșecuri. Sirius Târgu Mureș ocupă locul șase cu 4 puncte din patru înfrângeri, dar are un meci mai puțin ca adversarele de azi.

CSU Rookies Oradea are un meci în plus după ce a jucat în devans partida de acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc, din etapa a 9-a, în urmă cu cinci zile. Orădencele au pierdut cu 53-81 (au și condus în sfertul trei), după ce cu doar zece zile în urmă cedau confruntarea din runda a 4-a cu covăsnencele, 42-55 în deplasare. CSU Rookies Oradea mai are două înfrângeri acasă (22-73 cu CSM Satu Mare și 43-85 cu FCC Baschet Arad) și una în deplasare (48-89 la Cluj-Napoca în prima etapă).

BC Sirius Târgu Mureș, care s-a înscris în ultima zi în campionat după abandonul CSM-ului, are două înfrângeri acasă (43-80 cu ACS KSE Târgu Secuiesc și 48-104 cu CSM Satu Mare) și două în deplasare (34-76 la Arad și 32-79 la Cluj-Napoca). Mureșencele au avut ultimul meci din campionat în 2 noiembrie, înainte de întreruperea pentru naționale.

După jocul de acasă cu CSM Satu Mare, Sirius și-a mai luat o americancă, Mariah Smelser. Aceasta a debutat pentru alb-roșii în manșa a doua din primul tur al Cupei României și a reușit un double-double, 13 puncte și 16 recuperări în 32:07 minute. Formația pregătită de Ionel Brustur a obținut prima victorie stagională în 10 noiembrie, după ce s-a impus acasă cu 56-49 în fața Agronomiei, dar bucureștencele au avansat în faza următoare. De partea cealaltă, bihorencele au pierdut ambele confruntări cu CSM Alexandria în primul tur al cupei.

Revenind la campionat, Ruxandra Chiș este cea mai bună marcatoare și pasatoare a orădencelor în cele cinci meciuri, cu medii de 10,8 puncte și 3,4 assist-uri. O urmează Teodora Saric cu 8,7 ppg, iar Allison Zalin este cea mai bună recuperatoare a echipei (medie de 10,6), plus 7 puncte pe meci. Tânăra Alexandra Mangra are cea mai mare medie de minute (34:07) în primele trei partide, dar nu a mai jucat din cauza unei accidentări. CSU Rookies are un lot schimbat aproape în totalitate față de cel din sezonul trecut, iar a treia stranieră este Ivana Vujovic.

BC Sirius Târgu Mureș nu are nici o jucătoare în double-digits la media de puncte. Emese Gal este cea mai bună marcatoare cu 7,8 puncte pe meci în patru runde. Brittney Dunbar (singura stranieră din lotul mureșean la începutul sezonului) are medii de 7,3 puncte, 6,5 recuperări și 4,3 pase decisive. Cum Sirius s-a înscris în ultimul moment în campionat, o parte din jucătoarele importante pe care le-a preluat CSM-ul din oraș în sezonul trecut nu au revenit la alb-roșii (cu care au jucat înainte în LNBF) și au plecat.

CSU Rookies Oradea și BC Sirius Târgu Mureș se întâlnesc astăzi pentru prima dată în Liga Națională de Baschet Feminin. Orădencele (ca CSU CSM) au jucat în stagiunea precedentă contra celor de la CSM Târgu Mureș, entitate care a participat un singur sezon în LNBF, bazându-se pe scheletul cu care Sirius juca în primul eșalon în precedentele două sezoane.

Astăzi va fi a 4-a confruntare oficială între cele două echipe, după ce s-au mai întâlnit în Liga 1 în stagiunea 2015-2016. Atunci Sirius câștiga toate cele trei partide (67-55 acasă și 71-67 în deplasare în faza semifinală) și 60-58 acasă la turneul de promovare pe care l-a găzduit. În lotul mureșencelor se regăsesc și astăzi Kata Meszaros, Emese Gal, Tunde Palfi și Andreea Feiseș, în timp ce la orădence este și azi la echipă doar secunda Adriana Niculescu, care atunci apărea ca antrenoare principală. Înainte de startul acestui sezon a fost un amical între cele două echipe, la Cupa Sirius. Mureșencele s-au impus atuncu cu 78-57 după ce s-au distanțat încă din prima repriză.

Partida dintre CSU Rookies Oradea și BC Sirius Târgu Mureș, din runda a 5-a a grupei Vest, se dispută astăzi, de la ora 13:00, la Universitatea Oradea. Vor arbitra Vlad Potra, Laszlo Bojte și Vlad Antonio Sandu. Cele două formații vor avea aproape o săptămână până la prima etapă din retur, programată în weekend. Atunci mureșencele vor juca la Târgu Secuiesc și orădencele vor primi vizita Universității Cluj.

*foto: BC Rookies facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!