Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Sibiu a pornit cu dreptul în lupta pentru locul cinci din LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
25.04.2024

CSU Sibiu a pornit cu dreptul în lupta pentru locul cinci din LNBM

CSU Sibiu a trecut peste cele două eșecuri consecutive din seria cu CSO Voluntari și a reușit să obțină o victorie în primul meci al seriei cu CSM Constanța din lupta pentru locurile 5-8. Ardelenii au avut un final foarte bun de meci și s-au impus cu 93-91, după coșul pe sirenă al lui Threatt.

CSU Sibiu: Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving, Rareș Uță

CSM Constanța: Jorden Duffy, Andrei Oprean, Rolland Torok, Kyndahl Hill, Bryan Griffin

Partida a debutat cu câte un coș din interior, din partea lui Ivanov și Duffy. Griffin a dat drumul la spectacol printr-un slam-dunk, pentru ca Threatt să egaleze apoi de la libere. Ivanov a înregistrat primul coș de trei al disputei, iar Dragoste a dus run-ul sibienilor la 7-0 și a majorat diferența la două posesii. Torok și Griffin au replicat instant cu patru puncte la rând. Loving a înscris la inel, înaintea triplei lui Oprean. Ivanov și-a continuat evoluția foarte bună și a dus aproape de unul singur scorul la 19-13. Duffy a înscris apoi de două ori din interior, o dată cu tot cu fault. Gazdele au încheiat parțialul cu un run de 14-2, al cărui ultimele două coșuri au fost triplele lui Gavriloaia și Loving, iar scorul era 33-20 după primul sfert.

Henderson a tăiat trei lungimi din deficit printr-un and-one în debutul parțialului secund. Uță a trecut la treabă în căciulă, pentru ca Gribinic să semneze ulterior un coș de afară. Hill cu un dunk și Duffy de la semi-distanță au redus diferența la cinci puncte, înaintea unei noi reușite de afară a lui Gavriloaia. Acesta a repetat isprava la posesia imediat următoare. Henderson prin patru aruncări libere și Griffin cu un coș de trei au reușit să îi aducă pe dobrogeni la doar două posesii diferență, 41-37. Ardelenii au prins o gură de aer prin tripla lui Threatt, iar la pauza mare tabela indica 49-43.

Gladiatorii din Tomis au reușit rapid să restabilească echilibrul după revenirea de la vestiare. Griffin a reușit patru puncte la rând, iar Gribinic ducea scorul la 50-50 cu un coș de afară. Loving a răspuns cu un floater pentru a stopa parțialul oaspeților, înainte ca Duffy să înscrie pe pătrundere. A urmat un duel autohton, între Uță și Torok, care au marcat pe rând din interior, înainte ca Griffin și Lazăr să îi aducă pe marinari la conducere, 54-58. Hill și Henderson au majorat acest avans, în ciuda insistențelor lui Loving. Ivanov a semnat patru puncte la rând pentru a își aduce formația la doar o posesie, dar Lazăr și Henderson au stabilit scorul cu 10 minute înainte de final: 62-67.

Constanța s-a distanțat la șapte puncte prin liberele lui Henderson. Dragoste a preluat ofensiva în propriile mâini și a marcat șase puncte la rând, fără replică din partea oaspeților. Gribinic i-a răspuns cu un nou coș de afară, dar Kuti din interior și Threatt cu o triplă au readus-o pe Sibiu la conducere. Constănțenii au bifat apoi șase puncte consecutive, cu tripla lui Duffy și and-one-ul lui Griffin. Dragoste și-a continuat sfertul excelent cu un and-one ce ducea scorul la 81-82. Uță avea să restabilească în cele din urmă echilibrul. Threatt și Dragoste au fost decisivi în finalul de joc, Jay reușind să înscrie coșul victoriei pe final de meci. Scorul final a fost 93-91.

Mirel Dragoste și Pavlin Ivanov s-au remarcat cu câte 17 puncte pentru Sibiu, urmați de Marc Loving cu 15 puncte. Bryan Griffin a avut 27 de puncte și 9 recuperări, ratând o singură aruncare din acțiune tot meciul.

Meciul al doilea al acestei serii are loc luni, 29 aprilie, în Sala Sporturilor „Simona Amânar”. 

*foto: Răzvan Spechea

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DND :

    A mers
    După 5 încercări a reușit "schema" cu JT, mai bine mai târziu, sau....

    Se vede o relaxare a echipei
    Acum să vedem ce ne pregătește noul sezon și provocarea este ce am păstra din lotul actual, hmmm...

    cu 1 săptămână în urmă (25.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!