Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cu titlul pe masă. Târgoviște și Arad dispută jocul decisiv pentru stabilirea campioanei României.

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
12.05.2013

FINALA LNBF

Sala Polivalentă din Târgoviște

Luni, 13 mai, ora 19:00

Live: DIGI Sport 3

  Fișa meciului  

Campioana României la baschet feminin se decide luni cu începere de la ora 19:00, în direct la Digi Sport 3, la Târgoviște în meciul cinci, decisiv, al finalei campionatului. Toată munca din acest sezon este pusă în această confruntare care se joacă cu trofeul pe masă.

CSM Târgovişte şi Univ. Goldiş ICIM Arad şi-au împărţit până acum victoriile, fiecare reuşind să câştige o dată pe terenul adversarei. Este 2-2 la general, astfel că totul porneşte de la zero în cel mai aşteptat meci al anului în baschetul feminin românesc. Ca niciodată în ultimii ani, Aradul și Târgoviște au oferit un ultim act plin de suspans cu cinci meciuri și răsturnări de situație spectaculoase. Putem spune că de-a lungul istoriei, cele două echipe au disputat de doar două ori, 5 partide în majoritatea finalelor din campionatul nostru, trofeelor fiind câștigate după maximum patru meciuri.

Tensiunea este insuportabilă, presiunea este imensă, gradul de oboseală îşi spune şi el cuvântul, dar cele două mari rivale strâng din dinţi şi se gândesc doar la titlu. Târgoviște a cucerit de 10 ori campionatul în România, în timp ce Aradul a strâns 8 titluri de campioană a României. În această finală, fiecare formație a reușit să obțină câte un succes pe terenul advers, dar și o înfrângere.

Matee Ajavon pentru Târgoviște, respectiv Chrissy Givens la Arad pot fi cheia victoriei pentru cele 2 combatante de luni seară. Cele două americance au avut o evoluție foarte bună în aceste 4 meciuri ale finale și o pot repeat în partida decisivă pentru câștigarea campionatului în România.

Este al 32-lea duel Târgoviște – Arad din ultimii 5 ani, târgoviștencele obținând 20 de victorii, iar arădencele câștigând de 11 ori. Campioana României, CSM Târgovişte, are avantajul unei săli care îi va fi alături, dar s-a demonstrat că terenul propriu nu a fost atât de important în această finală. La Târgoviște vor fi prezenți și un grup de suporteri care vor face deplasarea de la Arad.

Meciul 5 al finalei Ligii Naționale de baschet feminin, confruntare care va consemna noua campioană a României, CSM Târgoviște - ICIM Arad, va avea loc luni, 13 mai, de la ora 19:00, în direct pe DIGI Sport 3.

Foto: aradon.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!