Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cum arată tabloul sferturilor de finală ale Ligii Naționale de Baschet Feminin

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.03.2024

Cum arată tabloul sferturilor de finală ale Ligii Naționale de Baschet Feminin

Sâmbătă, 2 martie, au avut loc ultimele meciuri ale sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Feminin. Etapa a 14-a din campionat s-a încheiat prin două partide programate la Cluj, respectiv la București. Ziua a debutat cu o victorie a gazdelor și s-a încheiat cu una a oaspeților.

U Cluj a încheiat în forță prima parte de campionat, cu o victorie categorică în fața penultimei clasate, scor 84-62 și are un bilanț de 7-7 înainte de play-off. Victima studentelor a fost Olimpia Brașov, care rămâne cu doar două victorii în clasament.

Elisabeth Pavel a fost cea mai valoroasă jucătoare a confruntării și a adunat 25 de puncte și 11 recuperări. Veronika Liubinets a urmat-o cu 24 de puncte și 12 recuperări. Pentru brașovence s-a remarcat Shalaunda Burney Robinson, cu 19 puncte și 8 recuperări.

Runda a luat sfârșit cu un succes categoric pentru CSM Târgoviște în Capitală. Oaspetele s-au impus cu 49-71, reușind să obțină astfel locul al patrulea în clasament. Acestea au un bilanț identic cu U Cluj, dar dețin avantajul rezultatelor directe.

Chantel Charles a avut 10 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, 4 intercepții și 2 capace. Carla Popescu a marcat 16 puncte. Pentru gazde, Teodora Manea s-a remarcat cu un double-double: 15 puncte și 10 recuperări.

Clasamentul final al sezonului regulat în Liga Națională de Baschet Feminin arată în felul următor:

  1. CSM Constanța 13-1
  2. Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe 12-2
  3. FCC Baschet UAV Arad 11-3
  4. CSM Târgoviște 7-7
  5. U Cluj 7-7
  6. Rapid București 3-11
  7. Olimpia Brașov 2-12
  8. CSM Târgu Mureș 1-13

Tabloul sferturilor de finală ale LNBF arată în felul următor

CSM Constanța (1) vs. CSM Târgu Mureș (8)

Sepsi-SIC (2) vs. Olimpia Brașov (7)

FCC Baschet UAV Arad (3) vs. Rapid București (6)

CSM Târgoviște (4) vs. U Cluj (5)

Primele două tururi de play-off urmează să se dispute pe sistemul „Cel mai bun din trei”, datele de disputare ale meciurilor fiind 16, 20 și 24 martie. Semifinalele încep pe 29 martie, și continuă pe 5 și 9 aprilie. Finala funcționează pe sistemul „Cel mai bun din cinci”, iar meciurile sunt programate pe 14, 16, 21, 23 și 27 aprilie.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!