Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Cred că a fost o dorință mai mare de victorie a jucătoarelor noastre. S-au mobilizat exemplar”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.03.2018

Olimpia CSU Brașov s-a impus cu 74-66 la Arad și a încheiat seria din primul tur de play-off, cu 2-0 la general. Alb-albastrele au condus cu 28 de puncte în sfertul trei, dar diferența a scăzut pe final, când Dan Calancea și-a odihnit titularele. Gazdele au înscris doar 19 puncte în prima repriză.

„A fost un meci dificil, așa cum ne-am așteptat. Echipa noastră a jucat extraordinar astăzi, atât faza defensivă, cât și faza defensivă. Am obținut, la un momentdat, o diferență considerabilă. Nu consider că a fost amenințată victoria noastră în nici un moment al jocului, începând din sfertul doi.

Cred că a fost o dorință mai mare de victorie a jucătoarelor noastre. S-au mobilizat exemplar, și-au dorit mai mult, chiar dacă Aradul ne-a dorit pe noi adversari în această manșă. De fapt, majoritatea echipelor ar fi dorit să joace cu noi, considerându-ne un adversar mai accesibil. Dar fetele s-au mobilizat exemplar și merită felicitate pentru ce au realizat în această dublă manșă cu Aradul”, a declarat antrenorul brașovencelor, Dan Calancea, după meci.

Acesta a amintit de finalele jucate de echipa sa în ultimii ani și crede că alb-albastrele pornesc ca outsideri în duelurile care urmează.

„Așa cum am demonstrat și în edițiile trecute de campionat, cu cât ne apropiem de final, atingem o formă bună și vom juca în acest an a 6-a finală din ultimii trei ani. Vom vedea care finală este, dacă cea mare sau cea mică, dar cert este că în ultimii trei ani am disputat 6 finale mari, mici de campionat național, de Cupa României. Pentru o echipă mică, așa cum suntem noi, este extraordinar de pozitiv.

Noi suntem cu siguranță outsideri în ceea ce se întâmplă de acum încolo, dar sunt convins că putem mult mai mult decât am arătat în această dublă manșă cu Arad. Sunt convins că vom juca mult mai bine, indiferent de ce adversar vom întâlni”, a mai spus Dan Calancea.

Olimpia CSU Brașov își așteaptă încă adversarul din penultimul act. Acesta va veni din singurul duel care are nevoie de joc decisiv, cel dintre CSM Satu Mare și SCM Timișoara. Câștigătoarea se va decide vineri, la Satu Mare. Semifinale încep în 6 aprilie, pe terenul echipei mai bine clasate la finalul sezonului regulat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!