Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Începutul mai slab s-a datorat absenței conducătorului de joc Aiyylah Handford, suspendată”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.01.2018

Brașovencele au trecut peste absența lui Handford și s-au impus la final cu 74-70. Cea mai bună marcatoare a Olimpiei a luat greșeală descalificatoare în meciul de la Sfântu Gheorghe și nu a putut juca în restanța cu CSBT Alexandria. Antrenorul Dan Calancea și-a certat elevele la pauza mare, când erau conduse cu 18 puncte.

„A fost un meci nebun. Am spus înaintea partidei că am încredere totală în echipa mea, indiferent de formula pe care o aliniem. Fetele au demonstrat o extraordinară tărie de caracter și o putere de luptă ieșită din comun. Au depus un efort extraordinar. Începutul mai slab de joc s-a datorat absenței conducătorului de joc Aiyylah Handford, suspendată. Echipa nu s-a regăsit, dar până la urmă ceea ce au făcut fetele pe teren în partea a doua este remarcabil. A fost un moment dificil în vestiar la pauză. Am fost mai dur, dar fetele se pare că s-au trezit și le felicit pentru ceea ce au făcut. Ne apropiem de poziția a treia, dar cel mai important este să fim în formă în play-off. Însă, după ce am văzut la acest meci, nu pot decât să am mare încredere în echipă. Revenirea aceasta ne poate ajuta mult pe viitor, la moralul formației noastre”, a declarat antrenorul Dan Calancea, citat de site-ul clubului.

Conform Regulamentului General de Organizare al Competițiilor de Baschet (23.16), „descalificarea directă cu GD a unui jucător, antrenor, antrenor secund sau însoțitor al unei echipe rămâne în vigoare până când va fi stabilită o sancțiune disciplinară, indiferent de anul competițional, tipul de concurs sau structura sportivă (echipa) implicată”. Nu se stabilise nici o sancțiune până la disputarea restanței din etapa a 12-a, astfel că Handford nu a putut juca în meciul de miercuri.

Olimpia a egalat CSBT Alexandria la numărul de victorii în această ediție de campionat, 8. Teleormănencele au un punct în față, dar și un meci în plus. 

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!