Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Nu stăm bine la recuperare și la susținătoare de efort. Multe dintre fete fac eforturi personale”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.11.2018

Olimpia CSU Brașov joacă astăzi acasă cu CSM Târgoviște. Meciul din etapa a 5-a a grupei A din LNBF se dispută de la ora 19:45. Brașovencele au până acum 3 victorii din 3 în meciurile jucate acasă în acest sezon și speră să continue seria. Antrenorul Dan Calancea a lăudat rotația echipei adverse.

„Dorim să ne menținem invincibilitatea pe teren propriu. Ne așteaptă o partidă extrem de dificilă, în compania unei echipe foarte valoroase. Întâlnim o formație care are în componență jucătoare cu foarte, foarte mare experiență, atât jucătoare românce, cât și jucătoare străine, dar și câteva sportive tinere, de perspectivă. O echipă care are o rotație foarte, foarte bună. O echipă care în ciuda faptului că a început mai greu acest sezon, sunt convins că va veni la Brașov, firesc, să încerce să obțină victoria, cum ne dorim și noi să o obținem”, a declarat Dan Calancea în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a vorbit despre probleme în recuperarea jucătoarelor, echipa folosind o rotație scurtă.

„Sper ca fetele să se mobilizeze exemplar și să continue de aceeași manieră cum au făcut-o în precedentele jocuri de pe propriul teren. Din păcate, nu stăm deloc bine la recuperare și la susținătoare de efort. Multe dintre jucătoare fac eforturi personale în acest sens, pentru a rezista foarte bine la aceste jocuri. Este extrem de dificil să joci meci de meci peste 30 de minute. Sunt 5-6 jucătoare care au minute de joc foarte multe. Cu atât mai lăudabilă este prestația lor. Sper ca și în acest meci echipa să reziste fizic, iar mental să fie la fel de puternică așa cum a fost până acum”, a adăugat Dan Calancea.

Kristina Arsenic este una din jucătoarele cu multe minute, mai exact 36:10 pe meci. Sârboaica are medii de 14,3 puncte, 7,5 recuperări, 2 intercepții și 1,3 capace, cu 15,3 eficiență.

„Va fi un meci greu. Nu cred că există echipe ușoare în această competiție. Trebuie să continuăm să luptăm, să dăm totul, la fel cum am făcut până acum. Ca și echipă putem câștiga acest meci, chiar dacă suntem obosite. Trebuie să continuăm să luptăm”, a declarat Kristina Arsenic.

Partida dintre Olimpia CSU Brașov și CSM Târgoviște se joacă astăzi, de la ora 19:45, la sala D.P. Colibași. Pentru brașovence este al doilea meci la rând acasă, după cel cu FCC ICIM Arad din etapa trecută. Alb-albastrele au o serie de trei partide pe propriul teren, urmând să joace în 10 noiembrie cu Universitatea Cluj.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!