Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Calancea: „Sfântu Gheorghe a câștigat meritat, indiscutabil este o echipă mult mai valoroasă”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.03.2019

Olimpia CSU Brașov a cedat cu 53-91 acasă cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în penultima etapă din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Gazdele au avut în total 73 de aruncări din acțiune, dar doar 27% dintre ele și-au găsit ținta. Campioana a încheiat partida cu 63 de șuturi și 57% au fost reușite.

„Din păcate, în jocul de astăzi, este o înfrângere pentru echipa noastră. Din punctul meu de vedere, cred că atmosfera din sală le-a timorat foarte mult pe jucătoarele noastre, altfel n-am cum să îmi explic cum este posibil ca la începutul sfertului trei noi să avem cu 12 atacuri mai mult decât echipa din Sf. Gheorghe, este ceva incredibil, și să fie diferența aceasta.

Au fost până la pauza mare, cel puțin, cred că 10-15 situații de aruncări deschise de sub panou, ratate de noi. Am avut și 0/11 la trei puncte, ne-am trezit mult prea târziu, am început să marcăm coșurile de trei puncte, cu care echipa noastră obișnuiește publicul brașovean, mult prea târziu. Sfântu Gheorghe a câștigat meritat, indiscutabil este o echipă mult mai valoroasă. Sunt convins că, în ciuda înfrângerii de astăzi, vom da o cu totul și cu totul altă replică în meciul de peste două săptămâni de la Sfântu Gheorghe din semifinalele Cupei României”, a declarat după meci Dan Calancea, antrenorul echipei brașovene.

Olimpia CSU își asigurase locul 3 la finalul sezonului regulat după succesul din etapa precedentă, astfel că rezultatul de sâmbătă nu îi afectează clasarea finală înainte de play-off.

„Faptul că în ultima etapă stăm este un avantaj, fetele cu siguranță se vor reface mai bine pentru Final Four-ul Cupei României, care este la sfârșitul lunii martie. Va începe play-off-ul, după rezultatele de astăzi lucrurile sunt 80-90% clare, vom juca în compania echipei din Constanța în prima manșă din play-off. Să sperăm că și în acest an, așa cum am obișnuit iubitorii de sport din orașul nostru, vom mai juca încă o finală. O semifinală este deja realizată în Cupa României. Sunt convins că suntem capabili să jucăm o finală de campionat”, a mai spus Dan Calancea.

Formația de sub Tâmpa stă în ultima etapă din campionat, astfel că următorul meci va fi tot în compania covăsnencelor. Semifinala Cupei României va avea loc în 30 martie, la Sepsi Arena.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !!
    BRAVO DOMNULE CALANCEA,DE ACEASTA DATA ATI FOST PLIN DE SPORTIVITATE RECUNOSCAND CA SEPSI SIC ESTE O ECHIPA MAI VALOROASA!Cu siguranta,veti pierde si in cupa,dar acest lucru nu inseamna,ca aveti un lot slab.Brasovul este una dintre cele mai bune echipe....

    cu 5 ani în urmă (17.03.2019) Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Draga TB
    Iata comentariul pe care-l asteptasem de la domnul profesor. Nu stiu de ce ati sters postarea mea. Nu cred ca a avut ceva negativ sau jignitor. Cat despre atmosfera: Au fost doua tabere, cea din Sfantu, care isi sustinea civilizat echipa, ca intotdeauna, si cea din Brasov, care sufla non stop in vuvuzele, lucru interzis dupa informatiile mele.Intrebare: Ce anume v-a timorat jucatoarele dom profesor?

    cu 5 ani în urmă (17.03.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ...
      Regulament FRB, articolul 3.25

      cu 5 ani în urmă (17.03.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!