Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Fleşeriu: "Vrem să ne înscriem în EuroCup Women dar acum nu putem achita 20.000 de euro"

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
10.06.2011

Antrenorul echipei CSM Satu Mare, Dan Fleşeriu, a declarat, vineri, pentru totalbaschet.ro, că formaţia ardeleană a cerut ajutorul federaţiei de specialitate pentru ca vicecampioana României să se înscrie, în acest sezon, în EuroCup Women. Secretarul general al FRB, Radu Drăgănescu, a specificat că nicio formaţie feminină din ţara noastră nu va evolua într-o competiţie organizată de FIBA.

Drăgănescu a spus pentru Mediafax: "România va fi reprezentată de campioana ICIM Arad, vicecampioana CSM Satu Mare şi de Bega Danzio Timişoara, în Liga Europei Centrale". Dan Fleşeriu a completat, pentru totalbaschet.ro: "Noi am cerut ajutorul federaţiei privind înscrierea în EuroCup Women şi ni s-a promis că vom avea un răspuns cel mai târziu luni".

Tehnicianul grupării ardelene a mai adăugat, pentru totalbaschet.ro, faptul că FIBA a cerut o garanţie bancară pentru participare. "Am trimis actele la FIBA şi acolo se cere o garanţie de 20.000 de euro. CSM Satu Mare fiind un club spornsorizat de Primărie, nu există o cale legală pentru ca aceşti bani să ajungă la forul internaţional deoarece Primăria nu poate face acest lucru din punct de vedere legal", a completat Dan Fleşeriu.

Oficialul formaţiei din Satu Mare a precizat: "În ciuda acestor dificultăţi pe care le întâmpinăm eu îmi doresc foarte mult să ne înscriem şi să participăm în EuroCup Women".

Dan Fleşeriu a mai spus: "Este pentru prima oară, după câteva sezoane, când FIBA cere acest lucru, adică o garanţie bancară. În ultimii trei ani nu a trebuit o astfel de garanţie. Era de ajuns doar să te înscrii. Banii pe care îi depui acum în cont sunt returnaţi de FIBA la finalul întrecerii şi sunt depozitaţi pentru a exista siguranţa că o echipă nu se va retrage în mijlocul competiţiei".

"Dacă am fi club privat sau dacă am fi avut sponsori, atunci situaţia ar fi fost alta. Practic, aceşti 20.000 de euro se depun într-un cont la FIBA şi abia la finalul competiţiei ii ai inapoi", a încheiat Dan Fleşeriu.

Potrivit secretarului general al Federaţiei Române de Baschet, Radu Drăgănescu, joi, 9 iunie, a fost ultima dată oficială pentru înscrierile în competiţiile organizate de FIBA Europe.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!