Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Ionescu: "Cu Alexandria primează interesul echipei"

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
17.03.2011

Cel mai aşteptat meci al etapei în Divizia A feminin se anunţă cel de la Alexandria. Chiar dacă formaţia locală şi adversara sa BCM Danzio Timişoara nu sunt fruntaşele ligii, partida e una de încărcătură maximă. E duelul direct între cele două formaţii, iar învingătoarea are şanse foarte mari să ajungă în semifinale. Duelul a început cu mult înainte de startul oficial al partidei. Mădălin Piperea a acuzat că la Timişoara în tur "a fost japcă pe faţă" şi a promis un "tratament" asemănător la meciul retur. Teleormănencele duc şi un duel al nervilor cu adversarele lor. Au programat partida cu Timişoara la o oră târzie pentru cutuma campionatului naţional feminin, ora 20:00.

Întrebat de totalbaschet.ro de şansele echipei sale în confruntarea decisivă pentru calificarea în semifinalele campionatului, antrenorul echipei BCM Danzio Timişoara a ţinut să răspundă cu mult tâlc.

Ţinând cont de sintagma „răzbunarea este arma unora mai deosebiţi” sunt impresionat cum istoria românilor evului mediu se repetă. Se ştie că pe acele meleaguri, pentru a putea echilibra superioritatea adversarilor, populaţia băştinasă se pregatea de luptă prin părjolirea ogoarelor sau otravirea fantânilor, deci nu vad nimic deplasat în ideea de a programa un joc la o ora târzie (20.00), într-o sală neîncălzită. Se pare că influenţele civilizaţiei imperiilor care ne-au stăpânit nu au încetat, probabil şi din cauza distanţei care ne leagă. Metaforic vorbind, se spune că urcandu-te în vârful bisericuţei din Alexandria, poti vedea Istambulul, pe când urcandu-te la primul etaj al catedralelor din Satu Mare, Arad, şi Timişoara, zăreşti Viena. Referitor la meci, pot spune că vom juca în aşa fel încât prin rezultatul obţinut să urmărim doar interesele de performanţă ale echipei noastre.

Timişorencele s-au impus în meciul tur din grupa A1 cu 68-52, la capătul unui meci la finalul căruia Mădălin Piperea a acuzat dur arbitrii de părtinire. Oaspetele de atunci au pierdut trei din cele patru sferturi, au marcat o singură aruncare din 18 de după linia de 6,75 m şi au fost surclasate la capiotolele aruncări de 2 puncte (19/52 vs 12/23), recuperări (40 vs 31), mingi câştigate (14 vs 9) şi pase decisive (13 vs 6).

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe teofil :

    Riposta
    La gindirea-ti clara
    O reflexie amara:
    La viena sau la Han
    Tzaranu-i tot tzaran

    cu 13 ani în urmă (18.03.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!