Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dan Militaru: "Sunt de părere că am o echipă destul de bună"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
06.09.2011

CS Rapid Bucureşti este o prezentţă constantă în Divizia A feminină de baschet. Sezonul trecut s-a dovedit extrem de bun pentru gruparea antrenată de Dan Militaru, care a încheiat ediţia de campionat pe locul 5 în Divizia A1.

Formaţia din Capitală nu a operat prea multe modificări în lot în vedera abordării stagiunii 2011-2012. Astfel la capitolul plecări o putem menţiona pe Florina Diaconu, iar la venri pe Raluca Ungureanu. În momentul de faţă lotul este format din 12 jucătoare: Raluca Ungureanu, Natalia Burlakova, Cristina Perţa, Andra Ionescu, Ene Claudia, Monica Nicolaescu, Elena Constantin, Roxana Bejan, Carmen Vrânceanu, Veronica Pană, Ana Pavel şi Andra Hurmuz.

Pentru a afla mai multe informaţii legate de noul sezon competiţional, Total Baschet a luat legătura cu Dan Militaru, tehnicianul CS Rapid Bucureşti. Acesta ne-a declarat că lotul este definitivat şi că nu se vor aduce jucătoare străine din lipsă de fonduri, dar şi din cauza faptului că în acest fel trebuie date la o parte jucătoarele românce.

Ce ne puteţi spune despre lotul echipei ? S-au operat modificară în pauza competiţională ? 

În principal echipa este cam aceeaşi ca şi anul trecut. A revenit Raluca Ungureanu de la Braşov, iar Burlacova s-a vindecat după operaţia de la genunchi. Acestea sunt noutăţile, în rest nimic nou.

Când aţi început pregătirea şi care este obiectivul în sezonul următor ? 

Pregătirea am început-o pe 1 august şi ne-am pregătit doar la Bucureşti. Am fi vrut noi să plecăm într-un cantonament dar nu am avut cum. Obiectiv nu putem să spunem că avem. Dorim o clasare cât mai bună. Anul trecut a ieşit mult mai bine decât credeam, ne-am clasat pe locul 5. Nu poţi să ştii acum, depinzi şi de celelalte echipe, ce jucătoare aduc ce se întâmplă cu finanţarea. Nu ştim deocamdată e o nebuloasă şi din cauza aceasta nu poţi să spui că ai un obiectiv. Normal e să intri în primele 8 echipe apoi să vezi.

De ce nu aţi transferat jucătoare străine ? Din lipsă de fonduri ? 

Am fi putut să aduc jucătoare străine pentru că am mai avut sportive din Belarus ce vroiau să vină dar nu avem fonduri. În general am lucrat cu jucătoare românce. Ideal era să o păstrez pe Flori dar dacă nu ai bani nu ai ce să faci. Decât să aduc o jucătoare străină mi-ar fi plăcut să rămână Flori. În general e complicat să aduci o jucătoare de afară, implică multe. Eu zic că am o echipă destul de bună. M-am gândit: aduc două-trei jucătoare străine le dau la o parte pe românce şi apoi când renunţi la sportivele străine le bagi înapoi pe jucătoarele românce care au avut de pierdut cât timp au fost străinele, nu e o investiţie aşa bună. Adică la bine să fie unele şi la greu altele ? Cei din provincie se descurcă mai bine decât noi. Aici suntem împărţiţi, suntem extinşi, e mult mai greu de găsit sponsori.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!