Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Danzio Timişoara nu cedează dinainte: "Mergem la Satu Mare să ne jucăm şansa"

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
01.04.2011

David versus Goliat, aşa se poate caracteriza semifinala dintre BCM Danzio Timişoara şi CSM Satu Mare. Duelul locului 4 cu liderul aproape neînvins al campionatului are, cel puţin pe hărtie, o favorită certă. Trupa lui Dan Fleşeriu afişează un lot mai valoros, cu multe jucătoare străine, un avantaj al terenului în cazul în care se va ajunge în meciul decisiv şi un parcurs în play-off aproape fără greşeală. În schimb, Timişoara vine fără presiune şi va juca de plăcere la Satu Mare, bănăţencele fiind formaţia surpriză ajunsă în careul de aşi, având în vedere bugetul de care a dispus în acest an. Alb-violetele mai au însă un atuu: moralul şifonat al adversarelor după pierderea Cupei României.

Chiar dacă pornesc cu şansa a doua, toţi cei din cadrul echipei de pe Bega vorbesc la modul optimist despre joc.

Dan Ionescu - antrenor BCM Danzio Timişoara

E un meci greu, cu o echipă valoroasă, cu un buget de 4-5 ori mai mare decât al nostru. Ele au avantajul terenului propriu, nu au pierdut decât un singur meci în ultima etapă, dar şi Cupa României. Din punctul acesta de vedere, cred că vor avea probleme, pentru că le-a afectat destul de tare ratarea Cupei. În plus, noi avem avantajul că sunt mai odihniţi. Nu m-am gândit să mergem acolo să dăm un anumit număr de puncte. Vom juca în primul rând să nu primim puncte multe, apoi vom vedea ce putem face şi în atac. În plus, la fete nu se ştie niciodată un rezultat dinainte. Orice se poate întâmpla, chiar dacă va fi greu vineri la Satu Mare. Avantajul nostru este jocul colectiv bun.

Cea mai eficientă jucătoare din lotul timişorean, Ancuţa Stoenescu e de părere că ea şi colegele sale nu au nimic de pierdut şi sunt gata să joace de plăcere, mai ales că nu au presiunea rezultatului. Stoenescu a învins Satu Mare în toamnă, când a marcat la Timişoara de la jumătate în ultima secundă coşul singurei victorii din acest sezon a alb-violetelor în faţa trupei lui Dan Fleşeriu.

Eu joc în primul rând de plăcere. Asta le-am spus şi fetelor în vestiar. Să jucăm de plăcere. Eu niciodată nu spun că suntem dinainte învinse şi merg tot timpul la victorie, indiferent de adversar. E mai uşor pentru noi că nu jucăm sub presiune. Noi suntem foarte unite, şi pe teren şi în afara lui şi suntem optimiste că putem obţine un rezultat bun. Ar fi bine să câştigăm iar cu un coş de la jumătate.

Directorul sportiv al echipei, Marinko Lazarov e şi el încrezător în şansele echipei sale, chiar dacă spune că Timişoara şi-a atins obiectivul în acest sezon.

Eu cred că presiunea e pe Satu Mare în aceste meciuri. Atunci când investiţia e mare, când aduci jucătoare de valoare e normal să apară o apăsare la fiecare meci. Noi nu avem nimic de pierdut şi le-am spus asta şi jucătoarelor. Cred că profesorul Dan Ionescu a stors tot ce se putea din aceste fete, dar asta nu înseamnă că noi ne predăm.

Primul meci din semifinala CSM Satu Mare - BCM Danzio Timişoara va avea loc astăzi, de la ora 18:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!