Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Danzio Timișoara se impune pentru a 4-a oară în fața celor de la CSM Oradea în acest sezon competițional

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.02.2014

Liga Națională

Etapa XVII

76-65

Sala Sporturilor „Constantin Jude”

Timișoara 

 7-10 Statistică  6-11

BCM Danzio Timișoara și-a adjudecat victoria, în meciul disputat pe teren propriu, împotriva celor de la Universitatea CSM Oradea, scor 76-65 (16-19, 27-16, 15-20, 18-10), într-un meci care a contat pentru etapa cu numărul 17 a Ligii Naționale de Baschet Feminin. În urma acestui succes, gruparea bănățeană a ajuns la cea de-a 4-a victorie din sezonul competițional 2013-2014 în fața bihorencelor.

Startul întâlnirii din Sala „Constantin Jude” le-a aparținut oaspetelor de la CSM Oradea, acestea având după aproape 5 minute de joc 10 puncte pe tabelă în fața timișorencelor, scor 4-14. Bihorencele au continuat forcingul ofensiv timp de încă 2 minute, reușind să marcheze alte 5 puncte, fără ca fetele pregătite de Dan Ionescu să mai puncteze, scorul în acel moment fiind 4-19. În cele 4 minute rămase din actul de debut, situația de la cârma jocului s-a schimbat radical, Danzio izbutind un run de 12-0, astfel venind la doar 3 puncte în spatele adversarelor din Oradea. Astfel, după 10 minute scurse din întâlnirea dintre cele două combatante, scorul era 19-16 în favoarea grupării vizitatoare. Amfitrioanele au început sfertul al 2-lea în același mod pe care l-au terminat pe primul, adică cu motoarele turate la maximum. În primele 3 minute și 20 de secunde ale actului cu numărul 2, gazdele au marcat 14 puncte consecutive, fără niciun răspuns din partea fetelor venite din Oradea, scor 30-19. Restul de timp rămas din acel sfert s-a scurs în mare parte cu echipa gazdă la timona jocului. În cele din urmă, Danzio Timișoara s-a impus în sfertul secund cu un parțial de 27-16, intrând astfel la vestiare cu un avantaj de 8 puncte, scor 43-35. 

Cea de-a doua repriză a debutat din nou cu o echipă din Oradea extrem de agresivă pe faza de atac, acestea izbutind să reducă ecartul de 8 puncte la doar 2, totul în 4 minute și jumătate de la revenirea de la vestiare, scorul fiind 47-45 în favoarea gazdelor. După perioada bună din jocul grupării bihorene, a urmat rândul bănățencelor, acestea din urmă reușind un run de 7-0, scor 54-45, cu aproximativ 3 minute înaintea încheierii celui de-al 3-lea act. Baschetbalistele de sub bagheta Adrianei Niculescu s-au impus în sfertul 3 cu un parțail de 20-15, iar scorul înaintea startului actului decisiv era 58-55 în favoarea formației organizatoare. Conștiente că nu au voie să piardă în fața orădencelor, fetele de la Danzio Timișoara au tratat ultimele 10 minute ale confruntării cu maximă seriozitate, fiind mult mai precaute, atât pe faza de atac, cât și pe cea de apărare, reușind să-și adjudece sfertul 4 cu 18-10, respectiv victoria, scor 76-65. În urma acestei victorii, Danzio Timișoara a acumulat 24 de puncte în clasament, având un bilanț de 7 victorii și 10 înfrângeri, în timp ce Universitatea CSM Oradea are la activ 6 meciuri câștigate și 11 pierdute. 

Din tabăra echipei învingătoare, B. Pesovic cu 21 de puncte și 7 recuperări, respectiv A. Stoiedin cu 18 puncte și 14 recuperări, au fost cele mai bune jucătoare, acestea fiind urmate de T. Killin cu 10 puncte, M. Fodor 8, G. Necula 6, M. Marjanovic 5, V. Kecojevic 4 și M. Zivadinovic 4 (5 rec). De cealaltă parte, punctele formației de pe malul Crișului au fost marcate de A. Adams cu 21, S. Ashford 19 (7 rec), L. Price 17 (10 rec, 5 p.d.), C. Badi 4, R. Chiș 3, respectiv C. Johnson 1. 

*Foto: Facebook BC Danzio Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!