Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Debut cu dreptul pentru Sepsi în finala cu Târgoviște, 66-65

Radu Bărăian

Radu Bărăian
10.04.2015

(1)

LNBF

Play-off / Finala

66-65

Sala „Kati Szabo” - Sfântu Gheorghe

(2)

1-0 Statistică  0-1

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a ieșit victoriasă în primul meci al finalei din LNBF, disputat în fața echipei CSM Târgoviște, scor final 66-65. Meciul din Sala „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe a avut parte de două reprize diferite, la finalul cărora câștig de cauză au avut, în final, gazdele. 

După cum era de așteptat, duelul Sepsi vs. Târgoviște a început într-o notă echilibrată, cele două echipe mergând cap la cap pe parcursul primului sfert, tatonându-se reciproc. Totuși, oaspetele din Târgoviște au reușit să-și adjudece primele 10 minute ale întâlnirii la 2 puncte diferență, scor 17-15. Cea de-a doua secvență a meciului s-a scurs aproximativ în aceeași notă, însă, câștig de cauză au avut amfitrioanele, care au câștigat sfertul cu un parțial de 19-14. Astfel, la pauza mare, tabela de marcaj din arena din Sfântu Gheorghe indica 34-31 în favoarea fetelor lui Zoran Mikes. 

Jocul s-a reluat cu o echipă gazdă care a intrat hotărâtă pe parchet să se desprindă de adversare. Acest lucru s-a și concretizat, iar după un parțial de 15-8 în sfertul 3, Sepsi a dus scorul la 49-39 înaintea actului decisiv. Cu un ecart de 10 puncte, Sepsi pornea clar cu prima șansă să-și adjudece în final victoria.

Totuși, campioane în exercițiu, fetele lui Dan Fleșeriu au forțat revenirea, iar treptat le-au ajuns pe baschetbalistele din Sfântu Gheorghe. Mai exact, la jumătatea ultimelor 10 minute ale întâlnirii, scorul era 53-53. Trupa alb-verde a reușit din nou să se desprindă pe tabela de marcaj, 61-55, scor înregistrat cu 2 minute și jumătate înainte de final. Târgoviștencele s-au apropiat din nou de gazde, 66-63, respectiv 66-65. Apoi, cu 30 de secunde rămase de jucat, atât Sfântu Gheorghe, cât și Târgoviște și-au ratat pe rând fazele de atac avute la dispoziție și astfel covăsnencele s-au impus la un singur punct diferență, după ce oasptele și-au adjudecat ultima parte a partidei cu un parțial de 26-17. 

Punctele victoriei echipei din Sfântu Gheorghe au fost marcate de A. Părău 16 (6 recuperări), T. Harrison 15, T. Marshall 14, J. Jeffery 9 (6 recuperări), F. Pașcalău 7 (5 recuperări) și S. Murphy 5 (7 recuperări). Din lotul celor de la Târgoviște au marcat P. Poole 19 (5 recuperări), C. Givens 17 (9 recuperări), M. Coker 13 (8 recuperări), P. Green 7 (9 recuperări), A. Stoenescu 7 (6 recuperări), respectiv A. Huțanu 2. 

Cel de-al doilea meci al acestei finale se va juca sâmbătă, 11 aprilie, începând cu ora 19:00, partida din Sala „Kati Szabo” fiind din nou transmisă de DolceSport. 

*Foto: Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!