Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Debut formal pentru "U" Mobitelco Cluj

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
08.01.2013


Arena de Baschet

miercuri, 9.01

ora 17.00

live DigiSport2


  Fișa meciului  

 

Am putea spune că returul debutează cu o confruntare formală pentru "U" Mobitelco Cluj. Elevii lui Niksa Bavcevic, proaspeți calificați în semifinalele Cupei României, se deplasează în cadrul etapei 16 în Capitală, acolo unde vor întâlni formația CS Dinamo București. Meciul dintre cele două protagoniste se va desfășura la Arena de Baschet, cu începere de la ora 17.00 și va deschide oficial partea a două a stagiunii 20012/2013.

Gruparea juvenilă antrenată de Nicu Toader a pășit în noul an de pe ultima poziție a clasamentului oficial, fără nicio victorie înregistrată în primele 15 meciuri ale sezonului. Dinamoviștii au încheiat turul competiției cu un număr total de 15 puncte și cu speranțe mai mari în ceea ce privește partea a doua a campionatului. Fără a ne pierde în detalii, am putea spune că formația bucureșteană, mizând pe tineri jucători cu experiență prea puțină în Liga I, a înregistrat o contra-performanță în baschetul românesc, cea mai mare vină fiind pusă pe seama situației financiare precare.

Ultima înfrângere bifată de tinerii bucureșteni a fost cea împotriva Energiei Rovinari, la scorul de 63 la 86.

Trecând la polul opus, suntem nevoiți să urcăm în clasament, mai exact pe poziția a-7-a în ierarhia generală, acolo unde staționează oponenta bucureștenilor, "U" Mobitelco Cluj. Cu un bilanț pozitiv format din 9 victorii și 6 eșecuri, ehipa ardeleană a avut un parcurs modest în turul de campionat, fiind caracterizată la sfârșitul acestuia drept una dintre cele mai mari dezamăgiri ale primei jumătăți de sezon. Chiar și așa, formația universitară a reușit să finalizeze prima parte competițională într-o notă pozitivă, impunându-se în fața uneia dintre contra-canditatele la play-off, BCM Pitești, la scorul de 77 la 72.

De adăugat ar fi faptul că gruparea ardeleană a început noul an cu dreptul, având în vedere calificarea în penultimul act al Cupei României. Elevii lui Niksa Bavcevic au reușit această performanță în detrimentul echipei din Oradea, după ce și-au adjudecat victoria în cel de-al doilea meci al dublei la o diferență de 14 puncte, scor 75-61.

Făcând trecere la ceea ce numim Zona Transferurilor în pauza competițională, numai una dintre protagonistele de mâine a fost activă în acest sens. Chiar și așa, formația clujeană nu a efectuat prea multe schimbări, primindu-l pe Dalibor Djapa și despărțindu-se de Reinar Halik. De partea cealaltă, echipa din București pare a fi stagnat pe ideea rămânerii în același efectiv.

Cât despre confruntare în sine, nu ar fi prea multe de spus. Cert este faptul că vizitatorii pornesc în postura de favoriți, aceată partidă semnificând o menajare a titularilor și o șansa pentru banca de rezerve de-a prinde ceva minute în plus sau chiar minute în premieră. Referindu-ne la gazde, aceștia vor miza mai mult ca sigur pe aceeași jucători precum Leo Filip, lider al echipei atât la punctele marcate, 179 la număr, cât și la recuperări 111, Andrei Bădilă și chiar Ciprian Mihai cu cel de-al doilea coeficient mediu din echipă în valoare de 8.1.

Meciul tur dintre cele două echipe a consemnat victoria clujenilor la scoru rezonabil de 79 la 68.

Partida, transmisă de la ora 17.00 prin intermediul DigiSport2, va fi oficiată de Valentin Negrea, Dragoș Stan și Alexandru Ivan.

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    "U"
    Pana la urma nu l-au mai legitimat pe Wesley Channels?

    cu 11 ani în urmă (08.01.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    nu
    e in declaratia lui Cristescu de pe site la alpha tv, nu il legitimeaza!

    cu 11 ani în urmă (08.01.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @mea
    Am vazut, mersi!

    cu 11 ani în urmă (08.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!