Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Deja-vu: Satu Mare egalează la general în semifinala cu Aradul

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
21.04.2013

65-57

21-16; 14-12; 14-15; 16-14

1 Statistica 1

Oaspetele încep mai bine partida, reuşesc să se desprindă la 6 puncte în nici două minute şi par hotărâte să închidă conturile în acesta semifinală. Shanika Freeman şi Annemarie Părău nu sunt de acord şi aduc echipa din Satu Mare la conducere. Kari LaPlante ratează două aruncări libere şi este imediat înlocuită de Dan Moraru dar tot gazdele sunt cele care se distanţează pe tabelă şi la scorul de 19 - 11 îl forţează pe tehnicianul arădean să solicite timp de odihnă. Carla Bartee înscrie 5 puncte pentru echipa să dar primul sfert se termină cu gazdele la timonă: 21 - 16.

Sfertul secund începe cum nu se poate mai bine pentru gazde care se distaneaza încet-încet pe tabelă, reuşind să stabilească ecartul maxim de 13 puncte înainte de jumătatea sfertului (31 - 18). Oaspetele au o tresărire de orgoliu şi se apropie la doar 5 puncte după aruncările libere transformate de Jennifer Risper, dar până la pauză mare Freeman mai pune 2 puncte pe tabelă în dreptul amfitrioanelor (35 - 28).

Whitington şi Freeman domnia duelul de sub panou cu LaPlante şi diferenţa ajunge din nou la 11 puncte. Replica vine de la Chrissy Givens şi Monika Brosovszky care ţin Aradul în joc. Shanika Freeman se accidentează la şold şi nu mai poate continua partida dar oaspetele nu sunt capabile să profite prea mult de această absenţă importantă. Oboseala provocată de rotaţia de doar 6 jucătoare aleasă de banca arădeană se face simţită şi apar inevitabil greşelile. Totuşi după 30 de minute de joc diferenţa este de doar două posesii: 49 - 43 în favoarea sătmărencelor.

Givens aduce de două ori Aradul la 4 puncte dar replica vine imediat de la Drye şi Whittington. Annemarie Părău înscrie deşi este faultată pe aruncare şi antrenorul oaspetelor solicită din nou timp de odihnă. Tehnicianul arădean o foloseşte pe Chrissy Givens pe post de fundaş, deşi pe acest post pot evolua alte 3 jucătoare galben-albastre şi randamentul jucătoarei de peste ocean scade. Pe final ecartul oscilează între 8 şi 10 puncte, precizia de la linia de libere a gazdelor ţinând arădencele la distanţă. Carla Bartee finalizează ultimul atac dar este deja prea târziu şi Satu Mare se impune la o diferenţă confortabilă de 8 puncte.

Principalele marcatoare au fost: Părău (21), Freeman (18) şi Drye (11) de la gazde, respectiv Givens (22), Bartee (12) şi Risper (8) de la oaspete.

Cele două echipe se vor întâlni în partida decisivă miercuri 24 aprilie în Sala Sporturilor din Arad.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!