Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dejan Mudresa: „Este o mare problemă pentru noi, acum sunt doar 2 jucătoare sub 23 de ani”

Dejan Mudresa: „Este o mare problemă pentru noi, acum sunt doar 2 jucătoare sub 23 de ani”

FCC Baschet Arad a disputat sâmbătă seara singurul amical de pe teren propriu în acest presezon. Gazdele au pierdut cu 49-60 partida cu PEAC Pecs. Dejan Mudresa s-a declarat mulțumit la finalul partidei, în condițiile în care trei galben-albastre nu au putut evolua. Antrenorul arădencelor nu a jucat tot meciul cu formule conforme cu regulamentul din LNBF și a vorbit la final despre problemele cu care se confruntă echipa la jucătoarele U23.

Marta Fodor, Veatriki Akathiotou și Adela Mercea sunt cele trei jucătoare indisponibile pentru acest meci, primele două din motive medicale, iar a treia, din motive personale. În aceste condiții, Dejan Mudresa s-a bazat pe o rotație de 7 jucătoare, cele patru straniere, Brankica Hadzovic - integralistă, Adrienne Webb, Jefimija Karakasevic și Yanina Inkina, Alina Pop (U23), Dora Ardelean și Anamaria Ciotir.

„Sunt foarte mulțumit de meciul de azi. A fost o energie bună, mai ales în prima repriză. Mici probleme cu sfertul 3 (parțial de 4-16), nu am avut o apărare prea bună. Astăzi nu au evoluat 3 jucătoare și este o mare problemă pentru noi. A fost o verificare foarte bună pentru noi. Mai 15, 17 zile de lucru, cred că este bine, sunt satisfăcut. Mulțumesc oamenilor că au venit la meci”, a spus Dejan Mudresa după joc.

Au fost destule momente în care galben-albastrele au avut în teren formule neregulamentare în competițiile interne, fie că a fost vorba de patru straniere și o singură româncă sau de trei straniere și două jucătoare autohtone, dar fără U23 în teren. În LNBF și Cupa României echipele sunt obligate să aibă în permanență cel puțin 2 românce în teren, iar una dintre acestea trebuie să fie U23.

Antrenorul mureșencelor este conștient că nu s-a încadrat în regulamentul din campionat în acest amical și a vorbit despre problemele la U23. Sârbul nu exclude venirea unei noi jucătoare tinere.

„Știu, dar este o problemă pentru noi. Rita nu joacă, e suspendată 4 luni, este o mare problemă pentru noi. Pentru echipa mea acum sunt doar 2 jucătoare sub 23 de ani. Să vedem cu Marcel (Urban) ce vom face în continuare, poate va mai veni o jucătoare, dar vom vedea”, a concluzionat Dejan Mudresa.

Doar Alina Pop s-a bucurat de minute importante dintre tinerele din lot, jucând 26:36 minute în meciul de aseară. Larisa Neagu a prins 3:52 minute în ultimul sfert, la final Rita Bartok a intrat 2:14 minute, iar localnica Alexandra Rotariu 2:10. Reamintim că Rita Bartok a fost suspendată în primă instanță pentru 4 luni după ce nu a fost la naționala U20.

Pentru galben-albastre urmează un amical la Belgrad cu Shanghai Swordfish, sâmbătă, iar în 9 octombrie vor începe campionatul, în deplasare la CSM Satu Mare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!