Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Derby-ul etapei a 4-a se dispută vineri (12.10)

Adrian Micinic

Adrian Micinic
11.10.2012

 Liga Națională Feminin 
 Etapa a 4-a 
 2-1   Fișa meciului   3-0 

CSU Alba Iulia primește vizita echipei CSM Satu Mare în ceea ce constituie principala atracție a etapei a 4-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet feminin. Partida va avea loc la Sala Sporturilor din Alba Iulia, fiind televizată prin intermediul DigiSport, în cursul zilei de vineri (12.10), de la orele 17:00.

Gruparea pregătită de către Tomas Bilek vine după eșecul la limită suferit la Târgoviște, în fața campioanei în exercițiu. Alba Iulia a cedat cu scorul de 77-75 pe terenul echipei ce va reprezenta România în Euroliga feminină. Un rezultat ce poate fi privit din diferite unghiuri, însă până la urmă ardelencele au pierdut în fieful formației pe care toată lumea vrea să o bată poate mai mult decât își dorește orice altceva.

În schimb, Satu Mare își confirmă statutul de vicecampioană, unul care o propulsează în mod automat în postură de principală contracandidată a lui CSM Târgoviște. Trupa lui Dan Fleșeriu este perfectă după primele trei runde, însă deplasarea la Alba Iulia constituie primul examen dificil pentru sătmărence în acest debut de sezon. De fapt, un astfel de început de sezon era obligatoriu pentru Satu Mare întrucât după deplasarea de la Alba Iulia urmează și cea de la Târgoviște. Astfel, vorbim despre două jocuri în deplasare, intercalate de meciul cu CSM Sportul, în care se poate întâmpla orice. Dar, mai sigur este să spunem că în partida de la Alba Iulia șansele par să fie sensibil egale pe hârtie, în vreme ce la Târgoviște favorită este echipa gazdă.

Va fi cel de-al 11-lea meci oficial dintre cele două echipe. Până în prezent Satu Mare a câștigat de două ori, singurul succes al celor de la Alba Iulia consemnându-se în luna martie, la precedenta confruntare din sezonul regulat.

Alba Iulia și Satu Mare s-au duelat și în playoff-ul precedentei ediții de campionat, Deși nu a fost avantajată de poziția ocupată în sezonul regulat, Satu Mare a câștigat seria cu 2-0 la general după două partide de infarct: 62-60 la Alba Iulia, respectiv 75-74 la Satu Mare.

În debutul acestei ediții de campionat, Alba Iulia are un lider statistic în Amanda Thompson. Ea are medii de 18.7 puncte, 12.3 recuperări, 65% la aruncările de două puncte, 2.0 la intercepții și 2.3 pase decisive pentru un coeficient de 27.7 la eficiență.

De cealaltă parte, Satu Mare o are pe Shanika Freeman principală marcatoare - 14.7 puncte, lider la recuperare - 8.7 și eficiență - 22.3. De asemenea, Anne Părău are medii de 9.3 puncte și este liderul campionatului la pase decisive cu 9.0 servicii în medie pe meci.

Meciul va fi condus de o brigadă de arbitri alcătuită din Ciprian Stoica și Laszlo Bukuresti. Comisar este Marius Marinescu.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Dracula Bacsi :

    Derby
    Eu nu vad nici-un derby
    Campionatul s-a intarit, nu observati ?

    cu 11 ani în urmă (11.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!