Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Diana Ciupe Pop: "Șansa de a juca la Arad după 15 ani e unică"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
14.10.2011

Baschetul românesc are foarte puține nume cu adevărat importante. Acest număr scade atunci când încercăm să îi enumerăm pe baschetbaliștii români aflați încă în activitate și care au scris istorie în această disciplină. Diana Ciupe Pop face parte din această categorie selectă și extrem de restrânsă.

Legendarul conducător de joc al echipei de baschet feminin a Aradului care a escaladat cele mai înalte culmi ale sportului cu mingea la coș din România la începutul anilor 90 vorbește pentru TotalBaschet despre meciul pe care îl va susține la mijlocul săptămânii viitoare în fața publicului care a fost martor la acele rezultate, consemnate în urmă cu aproape două decenii.

Miercuri (19.10), veți juca la Arad în calitate de adversar. Ce așteptări aveți de la acest meci?

Când am aflat că o să jucăm cu ICIM-ul am hotărât să vin neapărat la Arad - asta deși în contractul meu nu am convenit să joc decât pentru Bundesliga și Cupa Germaniei.

Vă așteptați la o sală plină pentru întoarcerea dumneavoastră la Arad?

Socotind că sunt aproape 15 ani de când am plecat din Arad, șansa de a juca încă un meci în «Polivalenta» din Arad e unică.

Îmi amintesc că pe vremea când am jucat la DKSK Miskolc, am mai jucat odată într-un turneu dar nu se compară ocazia aceasta cu turneul de atunci.

Diana Ciupe Pop, în echipamentul lui TSV 1880 Wasserburg

Credeați că vi se va ivi ocazia de a juca un meci oficial la Arad în calitate de adversar?

În mod deosebit mă bucur să-i revăd pe suporterii ICIM-ului! Sper să am timp să schimb măcar câteva cuvinte cu toată lumea care va veni la sală și îmi doresc să vină cât mai mulți.

Mă gândesc însă și la doi dintre cei mai fideli suporteri ai mei: tatăl meu și la tatăl lui Teo (n.r - soțul Dianei) care, din păcate, nu mai pot să fie prezenți la meci.

Ținând cont că vă aflați în plin sezon competițional veți avea posibilitatea de a petrece mai mult timp la Arad?

Nu voi avea prea mult timp la dispoziție așa că nu voi avea prea multe întâlniri private. Vom zbura joi înapoi deoarece sâmbătă avem meci în Bundesliga.
Sper însă să revenim la vară și atunci să avem timp mai mult.

Alături de Tiffany Talbert Porter (fostă jucătoare în Divizia A la Târgoviște), după câștigarea titlului de campioană a Germaniei în 2010/11

Vă veți confrunta cu Monika Brosovszky, o sportivă care v-a fost colegă la Arad. Ce părere aveți despre acest duel? În ce relații sunteți cu Monika?

Cu siguranță mă bucur că am ocazia să mă întâlnesc încă o dată și cu Moni! Mă gândesc că o să avem ocazia să schimbăm impresii și ca între mămici.

Nu iau întâlnirea de miercuri ca un duel între mine și ea pentru că nici ea și nici eu nu avem ce să ne demonstrăm în acest meci.

O să încerc să fac un joc frumos și sper să fie un spectacol plăcut pentru toți cei prezenți. Pentru mine asta e tot ce contează în acest meci.

Ce obiectiv și-a trasat Wasserburg în această competiție?

În urmă cu câteva sezoane am avut câteva participări frumoase în competiția organizată de FIBA dar apoi s-a decis că e mai bine să jucăm CEWL. Îmi place să cred că în viitor vom încerca din nou în Eurocup.

Acum participăm în CEWL la dorința noului sponsor principal, firma Meggle. Nu avem un obiectiv anume dar o calificare în Final Four e dorită de toată lumea.

Pentru mine însă astea nu mai sunt obiective prioritare deoarece am decis că la sfârșitul sezonului 2011/12 să mă opresc.

Iubitorii baschetului din Arad înțeleg ce semnificație are numele Dianei Ciupe pentru mișcarea sportivă din acest oraș dar și pentru întreg sportul cu mingea la coș din România. Cu siguranța șansa de a o revedea în teren îi va determina pe fani să fie prezenți la Sala Victoria atunci când ICIM Arad și TSV Wasserburg vor intra pe parchet.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!